Smete da se predomislite!

Već neko vreme ste sa dečkom. Lepo vam je, volite ga. Pre izvesnog vremena, stupili ste u intimne odnose. Niko vas na to nije naterao, vaš dečko je bio stvarno divan i strpljiv i čekao da same odlučite da ste spremne za to i da želite to da uradite. Bio je divan i pažljiv prema vama i u toku odnosa i nije od onih koji odbijaju da upotrebe zaštitu, sve je to lepo i krasno. Samo, postoji mali problem. Imali ste intimne odnose nekoliko puta i zaključile ste da ipak niste spremne; da ipak ne želite to da radite. Ne radi se o tome da ima nekih fizičkih problema, nego se vi jednostavno ne osećate spremno da imate redovne intimne odnose. Ne osećate se spremno da uključite seks u svoj život. Sad niste sigurne šta treba da radite.

Da kažete dečku? Kako? Već ste imali intimne odnose, pitaće vas šta nije u redu (u stvari, kako je fin i pažljiv, postaviće vam gomilu pitanja, čiji će glavni smisao biti da li on radi nešto pogrešno – ne shvatajući da se uopšte ne radi o tome). Pretpostavljate da će se osećati povređeno, a ne želite da ga povredite. S druge strane, zaista ne želite ni intimne odnose. Osećate se potpuno izgubljeno.

Rekli smo to već ranije i reći ćemo i sada: ne treba da radite ono što ne želite. Nema nikakvog smisla da imate seksualne odnose ako smatrate da još niste spremne za njih. Ukoliko se pitate da li imate pravo da se predomislite, odgovor je – da, apsolutno. Probale ste, shvatile da ste bile brzoplete i da ste pogrešno procenile svoju spremnost, te ne želite to više da radite.

Kako će vaš dečko reagovati kad mu kažete? Ako vas voli i ako je zaista tako fin i pažljiv, imaće razumevanja. Ukoliko je zaista problem samo u tome što niste spremne, uverite ga u to da on nigde nije pogrešio. Važno je da zna da ga i dalje volite, da prestanak intimnih odnosa ne znači da želite da raskinete s njim. Verovatno će se osetiti razočarano, ali ako mu je zaista stalo do vas, imaće razumevanja i sačekaće do vremena kada ćete se zaista osetiti spremno i kada ćete zaista oboje moći da uživate u intimnim odnosima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar