Šminkanje – istine i zablude (2)

Pomoću limunovog soka može da se ukloni boja sa noktiju: sasvim tačno. Nokti mogu da potamne od korišćenja tamnog laka ili od nekih voćnih sokova (ukoliko majci ili baki pomažete da napravi zimnicu); ovu boju sasvim lepo uklanja sok od limuna, pa nokti ponovo postanu beli. Sve što treba da uradite jeste da na nekoliko minuta potopite nokte u sveže ceđeni sok od limuna i sa njih će biti uklonjena sva boja i naslage.

Lak za nokte se lakše nanosi ako se prvo promućka: netačno, iako to rade čak i kozmetičarke. Problem sa mućkanjem je što se u laku tako stvore mehurići vazduha, što otežava njegovo nanošenje. Jeste, da biste lepo i ravnomerno naneli lak on treba da bude nešto mekši – da biste to postigle, možete bočicu laka da blago prevrćete između dlanova ili da ga oprezno klatite tamo-ovamo.

Ne treba ići na sunce kad ste našminkani: pogrešno! Danas većina proizvoda za šminku sadrži faktor zaštite od sunca, tako da će vašoj koži pružiti potrebnu vlažnost i zaštititi je tokom kraćeg izlaganja suncu. Ako želite da se sunčate našminkani (naravno, u toku leta nije preporučljivo mnogo šminke, ali to je iz estetskih razloga – šminka rastopljena na suncu ružno izgleda – i zato da bi vam koža lakše disala, a ne zato što će je sunce tako lakše oštetiti), prvo na lice nanesite specijalnu kremu za letnji period.

Nokte treba turpijati nakon kupanja: i to je savet koji se najčešće dobije od majke, ali je, nažalost, pogrešan. Posle tople kupke nokte možete seći makazicama ili grickalicom, naročito ako inače imate jako tvrde nokte, pa će vam to što ćete ih malo omekšati pomoći da se ne polome tokom sečenja. Međutim, nakon tople kupke nokti postanu toliko meki da ćete ih turpijanjem bukvalno razlistati i iskrzati. Zato je najbolje da turpijanje sačeka dok vam nokti ponovo ne očvrsnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar