Šoping manija

Deprimirane ste, nezadovoljne, neko vas je iznervirao i, da se utešite, odete i kupite sebi nešto lepo. Druga mogućnost: super ste raspoložene, u društvu s najboljom prijateljicom (takođe super raspoloženom), i rešite da uživate u svom omiljenom "sportu" – šopingu. U kakvom god da ste stanju, šoping učini da se osećate bolje.
A šta se kupuje? Sve i svašta. Nešto što vam zaista treba, kao i nešto što vam nije baš neophodno, ali izgleda simpatično; nešto za šta pomislite da vam se dopada ili da vam je potrebno, pa kasnije shvatite da ste pogrešile; nešto što vam definitivno nije baš visoko na spisku prioriteta, ali ste ga našle po tako povoljnoj ceni da vam je žao da propustite priliku. Najrazličitije varijante su u opticaju, zaista.
Iako je tipično ženski "sport", šoping nekad privlači i dečake, ali to je zaista retkost. U većini slučajeva dečaci zaista mrze kada ih devojka odvuče u šoping, a još im je i gore kad najveći deo šopinga treba da provedu stojeći ispred kabine i držeći stvari svojoj devojci. Zato je ovaj "sport", ukoliko ga volite, najbolje upražnjavati s drugaricom koja ima iste sklonosti – tako je najzabavnije i niko se ne ljuti niti nervira.
Česte su opomene devojkama i ženama da zaista ne bi trebalo sve da spiskaju, pa i ono što još uvek nemaju, na raznorazne sitnice od kojih im većina ionako nije stvarno neophodna. To je dobra opomena. Ipak, to ne znači da, ukoliko obožavate šoping, morate da se odreknete svoje omiljene zanimacije koja vas uvek oraspoloži.
Samo, zgodno je uzeti u obzir neke stvari. Nemojte da zaboravite koliko novca imate i potrudite se da ne kupujete ono što sebi ne možete da priuštite. Fora sa šopingom kao načinom da se oraspoložite je to što zapravo uopšte ne morate da potrošite mnogo; nešto ekstraskupo neće vas obradovati ništa više nego neka simpatična sitnica – čak naprotiv, kad shvatite koliko ste potrošile, a da to sebi ne možete da dozvolite, samo ćete se opet oneraspoložiti.
Ako vas kupovina nečeg simpatičnog i ne previše skupog nije dovoljno oraspoložila, to ne znači da treba da kupite još nešto da biste se osećale bolje – nećete se osećati bolje od dodatne kupovine – već da šoping samo toliko može da doprinese vašem dobrom raspoloženju i da je neophodno da nađete neki drugi način da "izađete iz bedaka".
Dakle: ozloglašeni ženski porok, šoping, uopšte nije tako loša fora za podizanje raspoloženja. Samo treba da poštujete svoje finansijske granice, kao i činjenicu da šoping ipak nije lek za sve. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupovinaraspoloženješoping
Komentari (0)
Dodaj komentar