Stalno priča s njegovom mamom

U ljubavnim vezama se povremeno dešavaju stvari koje mogu da vas nerviraju i da vam istovremeno deluju prilično uvrnuto. Recimo, njegova devojka, kad dođe kod njega, više vremena priča s njegovom mamom nego sa njim. Njemu tu ništa ne bude jasno.
Dobro, jeste bolje da se njegova devojka i njegova mama lepo slažu nego da se ne podnose, on bi svakako imao mnogo više problema da mu mama zabrani da se viđa s tom devojkom, ili da mu priča protiv nje, a ne bi mu se dopalo ni da njegova devojka ružno priča o njegovoj majci. Ali, da više vremena priča s njegovom majkom nego s njim, da to nije malo previše? I zašto ona to radi?
Nekada je majka ta koja bi rado pričala s njegovom devojkom, a devojci je neprijatno da samo prekine razgovor i pobegne, to bi ipak bilo nevaspitano. Nekada, devojka se trudi da bude ljubazna prema njegovoj majci kako sa te strane ne bi bilo problema (teže je ako je njegova majka ne voli, ovako bi njegova majka čak mogla i da joj bude saveznik u nekoj prilici), pa to ode predaleko. A nekada se desi da u životu te devojke nedostaje majčinska figura, takva osoba s kojom može da razgovara (na primer, nema majku, ili je majka veoma bolesna, ili je stalno odsutna), pa u njegovoj majci nalazi neku vrstu zamene. Uz to, može da se desi da devojka smatra da je njegova majka baš super da se s njom priča, pa se zapriča kao što bi se zapričala sa drugaricom.
U svakom slučaju, devojka time što radi ne misli ništa loše. Ali, momka to i dalje nervira, šta da radi? Može da pokuša da zamoli majku da mu ne "krade" devojku – to nekad upali, a nekad majčin odgovor bude: "Što, pa mi baš lepo pričamo". Ukoliko to ne pomogne, može ili da kaže devojci da bi voleo više vremena da provodi s njom nasamo (može i šaljivo da joj kaže da je njegova majka "krade" od njega), ili da se s njom nalazi van svoje kuće, ili da je zove kod sebe samo onda kad mu majka nije tu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkefrustriranostljubavmamamomcitinejdžerivezazbunjenost
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Mama je tu da pridonese ili pripomogne ukoliko se za to ukaže stvarna potreba, a ne da bude glavni sudionik, zamajac između dvoje ljudi, koji nešto pokreće sama, čak i mimo volje ostalih sudionika koji su ipak zreli ljudi da baš u ovakvim „zbrčkanim“ situacijama budu glavna poluga i pokretač svega.Dakle, mama u zapećak kad joj vrijeme nije. Kad stvar u razgovoru ode predaleko, pitamo se poslije ko joj dodijeli glavnu ulogu baš kad je potrebno da budemo sami sebi dovoljni u cilju stabilnosti i održanja veze; bez suvoparnosti, molim.