Staro prijateljstvo „smeta“ sticanju novog (1)

Nekad prijateljstva potraju celog života, ali često ne bude tako. Poneko prijateljstvo se ugasi samo od sebe, skoro bezbolno, ostavivši vam lepe uspomene, a u nekim slučajevima se desi da vam deluje kao da vas staro prijateljstvo sprečava da steknete novo društvo.
Znate se s nekim „sto godina“, i to prijateljstvo vam je nekada odgovaralo. Sada, međutim, osećate kao da vas guši. Postoje nove osobe u vašem životu s kojima želite da se družite, a taj stari drug ili drugarica su se „zalepili“ za vas i ne možete nikuda da mrdnete bez njih, pa ni da priđete tom novom društvu. A prilično ste sigurni da se stari prijatelj ili prijateljica u to društvo ne bi uklopili. I ne znate šta ćete.
Ma koliko ovakva situacija umela da nervira, pokušajte da u starom drugu ili drugarici ne vidite samo negativno. Ne biste se s njima družili toliko dugo da ne valjaju, zar ne? Poštujte i sebe i tu osobu, i razmislite o tome zbog čega vam zapravo ona smeta.
Možda pokušavate da postanete deo „in“ ekipe, a prijatelja ili prijateljicu ne smatrate dovoljno „kul“ da bi im se priključili i da bi u takvom društvu bili prihvaćeni. U tom slučaju činite veliku grešku: odbacujete dugotrajno prijateljstvo zbog toga što želite da budete viđeni s „facama“. Ne činite to, jer dobre prijatelje uopšte nije lako naći, dok status „face“, čak i kad bi bio nešto vredno truda, retko kada traje dugo – dakle, odbacili biste nešto zaista vredno zbog nečega što bi već koliko sutra izgubilo čak i to malo vrednosti što ima.
Sutra pročitajte o ispravnijim razlozima za prekidanje starog prijateljstva, kao i kako da to izvedete a da prijatelja ili prijateljicu povredite što je manje moguće. Jer, ma koliko vam ta osoba sada izgledala kao prepreka novim ciljevima, za nju vas veže mnogo lepih uspomena i to bi trebalo poštovati i ceniti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prijateljstvatinejdzerizrtve
Komentari (0)
Dodaj komentar