Stidljiva – ali ne i s vama

Stidljivim osobama često smeta to što su stidljive, onima sa strane stidljivost može da bude slatka, ako je greškom ne protumače kao uobraženost. Ono što ume da bude još simpatičnije od stidljivosti jeste kada je neka osoba inače stidljiva, a s vama je slobodna.
Da ne bude zabune, pod "slobodna" ne mislimo da se s vama ponaša razuzdano, ili kao nekakva ludača koja vas isprepada. Mislimo na to da je ona inače povučena, a kad ste vas dvoje nasamo, postane otvorenija i komunikativnija. Momci jako vole kada im se to desi s devojkom.
Zbog čega bi to voleli? Zato što to – sasvim ispravno – tumače kao signal toga da se s njima osećate dovoljno bezbedno da možete da se opustite. Ne morate da se zavučete u svoju čauru stidljivosti, kao što inače radite, s njima ste dovoljno bezbedne da možete iz te čaure da izađete, kao prelepi leptir.
Ne oseća se dobro samo momak čija se devojka tako ponaša. Oseća se dobro i devojka, jer je najzad našla nekog uz koga se oseća opušteno, sa kime može o svemu da razgovara, sa kime ima o čemu da razgovara, ne plaši se da će biti pogrešno shvaćena, da će je videti kao uvrnutu, da će biti odbačena. I svakako da joj mnogo znači kad može sa nekim da se tako opusti.
Naravno, teško da vi sad možete da planirate da ćete se tako ponašati, u principu stidljive i povučene, a sa tim-i-tim momkom otvorene. Da to možete da planirate i tek tako izvedete, bila bi laž, bilo bi foliranje, jer to može samo spontano da ide. Ali, nije loše znati da postoji i ta mogućnost – da devojka koja vam se sviđa bude stidljiva i povučena, a sa vama, jednog dana, otvorena, ili da ste vi ta stidljiva devojka, koja će naći dečka pored kojeg će se osećati toliko bezbedno i sigurno da će se sponatno otvoriti.
Takve stvari se ne mogu planirati ni predvideti, samo se nekad nekome dese – i budu prelepe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeljubavmomcislatkostidljivosttinejdžeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar