Super riba, a bez prijatelja

Čest je slučaj da mlada devojka, tinejdžerka, smatra da bi joj mnogo bolje bilo kada bi bila super riba, imala firmiranu garderobu, da bi onda sigurno bila srećnija i imala puno prijatelja. Međutim, ova predstava ne odgovara uvek stvarnosti.

Naime, dešava se da neka devojka naizgled ima jako mnogo i da je super uspešna. Odličan je đak, ocene joj nisu problem, roditelji su joj puni para pa je kompletna njena garderoba firmirana, izgleda tako da bi „ladno mogla da se bavi manekenstvom kad bi je to zanimalo – a opet, ta super riba nema ni jednog jedinog prijatelja i nema ni najblažu predstavu kako da ih stekne. Ako je prema tekstovima iz časopisa, svi bi trebalo da hoće da budu viđeni s njom, da bi i oni ispali face, kad ono – niko joj i ne prilazi. Horor.

Prepoznajete sebe u ovoj priči i želite da znate šta da radite? Probajte da razmislite o svom ponašanju. Moguće je da svima oko sebe delujete hladno i uobraženo, naduveno zbog uspeha u školi i, još više, zbog skupe garderobe i svog lepog izgleda. Ne kažemo da zaista jeste takvi, ali kada je neko konstantno u firmiranoj garderobi i kada je jasno da je devojka veoma svesna toga da je lepa i da vodi računa o tome da i ostane lepa, oni koji vas ne poznaju mogu da steknu utisak da ste uobraženi. A pošto vam niko ne prilazi, nemaju informacije na osnovu kojih bi taj utisak mogli da promene.

Šta onda da učinite? Možete pokušati da iskoristite svoje prednosti. Iskoristite to što ste odličan đak pa ponudite pomoć u savladavanju gradiva nekome kome je ona potrebna (samo dobro pazite da ne delujete nadmeno i nadmoćno kad to radite – niko ne voli da ga gledaju s visine!). Možete i da pozovete nekoliko devojaka s kojima biste želele da se družite kod sebe kući, pa da se uz priču, sokiće i muziku malo bolje upoznate – a možete i da im poklonite nešto od svoje garderobe koja vam je dosadila a i dalje je očuvana i lepo izgleda (samo pazite da to ne izgleda kao da udeljujete milostinju ili potkupljujete ljude da vam budu prijatelji).

Glavno je da načinite prvi korak, da skupite hrabrost i počnete da prilazite ljudima. Jednom kad vide da niste uobraženi i da želite da se družite s njima, počeće i oni da prilaze vama, pa ćete s vremenom steći prijatelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar