„Sve je u redu“

Šta neka reč ili rečenica znače ne bi trebalo da ima veze s polom osobe koja ih izgovara, ali nije uvek tako. Onda se dešava da su i momci i devojke u stanju da kažu nešto što zvuči isto, ali znači jedno kad to kaže dečak, a nešto sasvim drugo kad to kaže devojka.
Tipičan primer je rečenica iz naslova. Kada se devojka posvađa s momkom, pa se pomire, i on kaže da je sve u redu, on to tako i misli. Nije više ljut, svađa je gotova, sve je to iza njih, nastavljaju normalno s vezom. Čak i ako nije baš sve stoprocentno u redu, nije mu dovoljno bitno da bi se dalje oko toga raspravljao, pustiće to tako, i neće se više vraćati na to.
Međutim, kad devojka izgovori to isto, to neretko uopšte ne znači da je sve u redu. Naprotiv, to ume da znači da stvari uopšte nisu u redu, samo ona ne želi direktno da priča o tome, nego želi ili da on pogodi šta tačno nije u redu, ili da je ispituje i ispituje dok mu ona konačno ne kaže. A nekad se desi i da nije sve u redu, ali se devojci ne priča o tome, želi da bude ostavljena na miru. I tu se dešava da momak "nagrabusi": ne ispituje dalje jer veruje da bi mu ona sama rekla da želi da mu kaže, ili zato što joj je poverovao da je sve u redu, a ispadne da je ona baš htela da se on potrudi da sazna šta to nije u redu pa da je onda mazi, pazi, donese joj omiljeni sladoled, pusti je da se iskuka pred njim, zagrli je, štagod. Momak je tu, naravno, potpuno izgubljen, i pojma nema šta bi zapravo trebalo da učini, i taj osećaj izgubljenosti i bespomoćnosti čini ga frustriranim.
Za devojke: pokušajte da direktno kažete momku šta želite od njega i šta vam je potrebno. Dečko kome je stalo obično se potrudi da vam pruži ono što vam je potrebno, samo kad sazna šta je to tačno. Za momke: kada ste s devojkom nešto duže, vremenom naučite šta "u redu je" znači kad je ona u pitanju, pa imate i neku ideju šta bi trebalo da preduzmete, a u međuvremenu, u većini slučajeva pomaže ako devojku zagrlite i samo je držite tako onda kada primetite da nešto nije kako treba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frazeproblemitinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar