Sviđa joj se vaš dečko

Ljubav i prijateljstvo su jako lepe stvari, ali mogu da donesu i mnogo komplikacija. Jedna od njih je kad zaključite da se vašoj najboljoj drugarici sviđa vaš dečko – tada je prilično teško odrediti kako reagovati.
Ne govorimo o situaciji da vaša najbolja drugarica flertuje s vašim dečkom, ili da pokušava da vam ga preotme. Da je tako, verovatno biste zaključile da vam baš i nije dobra drugarica, inače se ne bi tako ponašala. Ali, ako ništa ne pokušava? Samo vas tužno gleda kad zajedno stojite na velikom odmoru? Vidite da joj nije svejedno što ste s dečkom, i ne osetite se baš lepo, jer ne želite da vam drugarica pati – a opet, šta da radite? Da ga ostavite da bi ona mogla da bude s njim? Da li bi to imalo smisla?
Ne bi. I vi zaslužujete da budete srećne s momkom koji vam se dopada. Pored toga, vaš dečko želi da bude s vama, a ne s njom, inače bi bio njen dečko, tako da, čak i da raskinete s njim, uopšte ne znači da bi se potom njih dvoje "smuvali". I šta onda? Vi nesrećne jer ste ostale bez dečka koji vam se dopada, on nesrećan jer ste ga ostavile, vaša drugarica nije nimalo srećnija…
U ovakvoj situaciji prvo treba pokušati da saznate šta je to što muči vašu drugaricu. Lako je zaključiti, kad vidite da joj nije svejedno dok se s dečkom držite za ruke, da se njoj taj dečko dopada, ali uopšte ne mora da se radi o tome. Možda je tužna jer sama nema dečka (ne tog, sasvim je moguće da uopšte ne želi da bude s njim, nego nije ni sa kim), možda se oseća zapostavljeno otkad ste s dečkom jer manje vremena posvećujete njoj, možda ima neke probleme potpuno nevezane za bilo šta s vama pa je zato tužna, a ne želi sad kad ste tako srećne da vas "smara" pričajući vam o svojim problemima… Svašta može da bude, pa je najbolje da je pitate. Recite joj da ste primetile da je tužna i pitajte je o čemu se radi – potpuno je normalno da je, kao njena najbolja drugarica, to pitate. A onda možete pokušati da joj pomognete, ako problem nije nešto što prevazilazi vaše mogućnosti (ako se, recimo, oseća usamljeno otkad ste s dečkom, možete se dogovoriti s njom da se malo češće viđate, i da bar neka od tih viđenja budu samo za vas devojke).
Naravno, nije nemoguće da je tužna jer ste vi s dečkom koji se njoj dopada. Ipak, ni to ne znači da treba da raskinete s dečkom koga volite i koji vas voli. Ono što možete da učinite jeste to da je pitate kako možete da joj olakšate situaciju, a bilo bi dobro i da izbegavate da se baš pred njom grlite i mazite s dečkom.
Ukratko, pokušajte da saznate o čemu se tačno radi, i u skladu s tim probajte da nađete neko rešenje koje je prihvatljivo za sve – i ne odričite se svoje sreće. Makar se vašoj drugarici stvarno sviđao vaš dečko, teško da želi da vi budete nesrećne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drugaricerivalstvotinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar