Tri koraka do savršene kože

Korak br.1: čišćenje

Pri izboru krema i gelova za čišćenje lica (sapune izbegavajte), obratite pažnju na to što piše na proizvodu – da li je za suvu, normalnu, ili masnu i kombinovanu kožu. Hidrantne kreme i mleka za čišćenje lica su za suvu i normalnu kožu, dok su gelovi za masnu i kombinovanu kožu. Hidrantne kreme i mleka ukanjaju šminku i nečistoću sa kože lica i vrata, i istovrmeno joj dodaju vlagu. Gelovi za čišćenje lica uklanjaju šminku sa lica i suvišnu masnoću.

Korak br.2: toniziranje

Nakon čišćenja lica, sipajte tonik na vatu i kružnim pokretima prelazite preko lica. Tonik uklanja ostatke sredstva za čišćenje lica i hidratiše kožu. Za suvu i normalnu kožu izaberite tonik za lice bez alkohola, a za masnu kožu tonik sa alkoholom. Tonik sa alkoholom matira sjajna mesta (to je najčešće T zona lica – čelo, nos i brada), apsorbuje suvišnu masnoću i koži daje vlagu.

Korak br.3 – hidratacija i zaštita kože lica

Uloga krema i losiona za lice je, na prvom mestu, da štite kožu od nepovoljnih spoljnih uticaja (smoga, prašine, vetra), kao i da hidratišu kožu, jer je vlažnost za kožu lica izuzetno važna. Za masnu i kombinovanu kožu birajte losione i kreme koji sadrže specijalnu nemasnu formulu za vlaženje kože. Birajte kreme za lice koje sadrže SP (Sun protection) faktor za zaštitu kože od sunca. Takve kreme su skuplje od onih običnih, ali je SP faktor veoma bitan za kožu, čak i zimi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar