Upoznavanje s roditeljima

Smuvali ste se s mnogo slatkim dečkom ili veoma simpatičnom devojkom i super vam je. Jipi! Prošlo je nešto vremena – ne baš mnogo – i došao je i onaj trenutak zvan „upoznavanje s roditeljima“. Hoće roditelji vašeg dragog ili vaše drage da vas upoznaju. Dobro, znate da je to normalno. Ako vam se ta ideja u startu čini gnjavažom, samo zastanite na trenutak i razmislite – da vi imate dete i to dete se zaljubi u nekoga, zar ne biste i vi voleli da upoznate osobu koju vaše dete voli? Bez obzira na to što se svadba ne planira za sutra (zapravo, o svadbi se i ne razmišlja)? Baš kao što biste voleli da upoznate i prijatelje s kojima se vaše dete druži?

Dobro, u redu, znate vi da je to normalno, nemate stvarno ni nešto protiv, samo… Samo, eto, nervozni ste zbog tog upoznavanja. Šta ako se roditeljima svog dečka ili devojke ne dopadnete? Šta ako se izblamirate? Hoće li onda biti problema u vašoj vezi? Da li će vašem dečku ili devojci braniti da se viđa s vama? Možda neće čak ni morati da im brane, biće dovoljno da iskažu svoje neslaganje, pa da budete ostavljeni?

U principu, razloga za ovakve strahove nema. Roditelji tako slatkog dečka ili tako simpatične devojke teško da su baš nekakva čudovišta, zar ne? Zato, ne bojte se, već se jednostavno upoznajte s ljudima. Evo i nekih opštih pravila.

Budite pristojno obučeni – ne preozbiljno, nikakvo odelo i kravata niti večernja haljina nisu potrebni, samo izbegavajte da izgledate kao da ste krenuli na plažu (minić nije baš poželjan, kao ni ultravisoke potpetice). Ponašajte se prirodno, bez uštogljenosti, ali za prvi put, dok bolje ne upoznate te ljude, izbegavajte pričanje viceva i bilo koju vrstu kreveljenja. Nikakvi pokloni ni cveće nisu potrebni.

Dobro, to sve lepo zvuči, ali šta ako nešto „lanete“? Ne uzrujavajte se – svakom može da se desi. Ako nešto neoprezno kažete, samo se izvinite i objasnite da ste previše uzbuđeni zbog cele situacije. Budite sigurni da su i njegovi ili njeni roditelji uzbuđeni povodom susreta, tako da će vas sigurno razumeti.

Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

roditeljiupoznavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar