Upozoravajući simptomi (2)

Laži, laži i još malo laži

Laganje (bilo da lažete ili vas lažu) uvek miriše na nevolju. Male laži vode ka većim lažima, a mnogo laganja sigurno će razoriti svaki odnos. Iskrenost je osnova zdrave veze. Ako osobi koju volite ne možete da kažete istinu, nešto zbilja nije u redu. Poneki misle da je skrivanje istine od partnera u redu. Ono što ne zna – ne može ga povrediti, zar ne? Pogrešno. Razmislite o ovome: zbog čega činite nešto loše, zbog čega biste lagali? Da li se toliko bojite partnerove reakcije da morate da krijete neku strašnu tajnu?

Pas čuvar

Ko može da vas kontroliše? Niko, jer niko nema prava da vam govori šta da radite, kud da idete ili kako da se oblačite. Kad dečko insistira na tome da izlazite samo na mesta koja se njemu dopadaju, možda ćete osetiti kako u vašoj vezi nešto ne štima. Zatim, kad sve odluke donosi samostalno – koji ćete film gledati, dokle možete ostajati kod prijateljica i slično. To nije zdrava veza. Jednostavno, niste ravnopravni. Niko nema vlast nad drugom osobom.

Čuješ li me?

Trebaće vam više od dobrih antibiotika da biste pobedili viruse koji ugrožavaju komunikaciju u vezi. Ako ste sposobni za otvoren razgovor i umete da saslušate ono što partner govori, bez predrasuda i osuđivanja – dobro komunicirate. Ukoliko vam teško pada da sa partnerom razgovarate o nekim pitanjima, ili vas brine to što će vas možda osuđivati i vikati na vas, sigurno je da niste u zdravoj emotivnoj vezi.

Ako ste otkrili neke od pomenutih znakova u vašem odnosu, preduzmite odlučne korake. Mnogi parovi suočavali su se sa ovakvim problemima, ali su bili spremni da porade na njima. No, oni zahtevaju ozbiljan trud i spremnost oba partnera da se posvete tom pitanju. Ipak, ponekad je, ma kako to teško bilo, vreme da dignete ruke od svega i shvatite da neka veza donosi više štete nego koristi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar