Vaš dečko ima još jednu devojku

Svi mi želimo da nam ljubavne veze budu lepe, da osoba s kojom smo, bar u emotivnom smislu, primećuje samo nas – ali nisu sve veze takve. Desi se da budete s dečkom koji ima još jednu devojku, da se osećate nekako u zapećku i da ne znate kako s tim da izađete na kraj.
Ovo može da bude veoma nezgodna situacija, naročito ako ste u položaju da ste ona devojka s kojom se on tajno viđa. Kao, imate samo svoja skrovita, romantična mesta – ali vrlo brzo shvatite da se radi o tome da on ne želi da budete viđeni zajedno. Vi ispadnete nešto kao druga violina, dok je vaša suparnica ona glavna devojka, ona za koju svi znaju. S njom izlazi na sva zanimljiva mesta, nju zna njegovo društvo, a vi maltene ispadnete prljava tajna. Situacija vam se ne dopada, ali se ne usuđujete da se mnogo bunite, jer šta ako vas ostavi? A volite ga i ne želite da se to desi.
Mnoge devojke u ovakvoj situaciji nadaju se da će se njihov dragi opametiti i odabrati samo jednu: njih. Ne zavaravajte se, neće. Očigledno mu se nešto dopada i na vama i na toj drugoj devojci, i dokle god obe trpite takav odnos i ne bunite se mnogo, zašto bi se on odricao takve hrane za ego kao što je činjenica da je s dve dobre ribe? Što se njega tiče, situacija je super, i on bi voleo da baš tako i ostane.
Sad, šta ako vi ne želite da ga delite? Šta ako vam se sve to smučilo i želite da mu budete jedina devojka? A ipak ne možete da savladate strah da će vas, postavite li mu ultimatum – ona ili ja – ostaviti? Za početak, pozovite u pomoć najbolju drugaricu i uzmite veliki list papira i olovku. U jednoj koloni napišite šta sve želite od njega i šta vam je potrebno da biste bile srećne u vezi, a u drugoj sva obećanja koja vam je dosad dao. Za svaku ispunjenu želju i potrebu, kao i za svako ispunjeno obećanje, stavite plus, na sve ostalo minus. Drugarica ništa ne piše, ona je tu da proveri svaki od tih pluseva i minuseva, jer ste vi suviše zaljubljene da biste bile objektivne. Na kraju pogledajte rezultat; vrlo je verovatno da ćete videti da vam se veza sastoji od neispunjenih želja i potreba, kao i od neispunjenih obećanja. Sigurno, bilo je i lepih trenutaka – ali mnogo manje nego onih kada ste čeznule za njegovom blizinom i za bliskošću s njim, i izjedale se od ljubomore jer ste znale da je u tom trenutku s onom drugom.
Jednom kada ste to obavile, razmislite ponovo želite li zaista da nastavite da se zadovoljavate mrvicama. Da li taj dečko, koji vam tvrdi da vas voli, uporno ponavlja drugovima da između vas i njega nema ničega, krije li vas kao zmija noge, da li vam ponavlja da mu treba vremena i da će ostaviti onu drugu, samo što mu treba čitava večnost, da li se ljuti na vas ako samo pokrenete to pitanje? Ako ste na jedno jedino od ovih pitanja odgovorili potvrdno, krajnje je vreme da prestanete da se samosažaljevate zbog ljubavnih problema i da te probleme rešite. Ne zaslužujete tako ružan tretman – a doživljavaćete ga samo ako prihvatate da ga trpite.
Koji je konačan korak? Imate dve mogućnosti. Jedna je da zaključite da vas on, zbog sveg bola koji vam je naneo, jednostavno nije vredan, i da ga ostavite. Druga je da mu postavite ultimatum i naterate ga da odabere s kojom će od vas dve biti. Ako odabere vas, odlično – iako ste mu sve vreme bili tajna devojka, ipak ste mu vi važniji. A ako odabere onu drugu, to će vas žestoko zaboleti – ali ćete makar s vremenom, kad se oporavite od bola, moći da nađete nekog koga nećete ni sa kim morati da delite, dečka koji će biti samo vaš i s kojim ćete imati kompletnu vezu, a ne samo mrvice koje ostanu nakon neke druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavneverstvotinejdzeri
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Sanja D

    Zaista, za nepristrasnog posmatrača lako je objektivno oceniti situaciju i automatski se distancirati u bilo kojoj od gorepomenutih uloga. Ali ako se nama to zaista desi, umešaju se i emocije i onda je sve mnogo, mnogo teže.

  • Mira S

    Lako je biti pametan kada se to ne dešava nama. Da ne voli ni jednu – činjenica, da mu odgovara da šeta dve u isto vreme – činjenica, da ni jedna devojka nije zadovoljna (osim br. 1 ako ne zna za drugu) – činjenica. Ali je isto tako činjenica da ljudi, prvenstveno žene, misle da mogu ono drugo da promene i da će biti bolje. Raskid boli, često je situacija posle takva da nas lupa po ušima i ispunjava naše najveće strahove, ali vredi razmisliti. Ja ne bih volela da sam nekom druga violina, ili na listi čekanja. Ali ne bih volela ni da moj muž nađe drugu. Onda sam ja ta koja je podbacila, svesno ili nesvesno. U svakom slučaju, članak bi trebalo da pročitaju i oni stariji. I da se zamisle, ako ništa drugo.

  • Dejan Marković

    Nataša, možda si u pravu, ali sa druge strane je taj večiti oblik patnje koji ženski pol, bez obzira na to što zna da je sve to pogrešno i ponižavajuće, mora da istera do kraja, a da ne pominjem osećaj suparništva i takmičenja oko osobe koja nije to zaslužila.

  • Ivana Gagić

    Generalno se u ovom članku vrtimo u krug!? Nema pravog odgovora! Iako se mnogi od nas pronalaze u ovom tekstu, vi nam niste pomogli da to rešimo. Mene generalno zanima šta je sa onima koji takvu situaciju još uvek nisu preboleli iako je prošlo dosta vremena! Lako je reći da se novim momkom rešava sve, ali da li je to tako?

  • Hristina Stević

    Ovo je prava stvar za devojke koje ne znaju da se snađu u ovakvoj situaciji, ali nisam jedna od njih…

  • Marija Jovanović

    Poštujem tuđu teritoriju samo kada je regulisana zakonom. Biti druga nije prijatno, ali ni poražavajuće. Postoji muškarac u mom životu za koga ću se do zadnjeg trenutka boriti. Koga briga – „trka“ traje… U današnje vreme, biti nečija devojka i nije neki „status“!

  • Velibor Tomić

    Malo je suviše priče… Svi dobro znamo da je život s jednom ženom (devojkom) monotonija (monogamija), pa iz toga sledi da treba imati više njih. Ali sada da malo objektivnije kažem nešto: ja takve stvari činim samo ukoliko s jednom nisam zadovoljan odnosom, a zao mi je da je ostavim, jer osećam da me voli. Ali jednog dana sve to pukne i belo izađe na sunce… Sa svim svojim bivšim devojkama sam u „kul“ odnosima, tako da poručujem: drugovi, ukoliko varate, varajte samo sa boljom od trenutne! To je moj savet.

  • Seka N

    Stara je izreka da se ljubav i pare ne mogu sakriti, dakle tu nema ljubavi. Svejedno je koja je javna, a koja tajna. Dok ne naiđe neka koja će ga potpuno okupirati, on ne želi biti sam. Na kraju će obe izvisiti.

  • Nataša Gojković

    Ne znam čemu ovoliko filozofiranje oko jednostavne stvari. Da voli bilo koju od njih dve, bio bi samo sa njom. Zaključak: ne voli ni jednu!