Večito se glupira pred vama

Mnogo kojoj devojčici, kasnije i devojci, desilo se da se neki dečko pred njom konstantno glupira. Krevelji se ili priča glupe šale, dobacuje neke gluposti za njom, nisu neuobičajeni ni guranje, štipanje, golicanje, otimanje stvari samo da bi se ona nervirala dok ih traži nazad… Devojkama najčešće nije jasno šta on time pokušava.
Da li on pokušava da bude smešan, i kome? Dečaci tako uglavnom postupaju pred dobrim drugom ili pred drugovima, da li on to pokušava da se na neki način dokaže pred njima? Da li se pravi važan time što će nju nervirati? Ili se jednostavno zabavlja time što će je iznervirati – a svakako će je iznervirati time što se ponaša kao da je u nižim razredima osnovne?
Nekim devojkama je ovo već poznato, a nekim će zvučati potpuno neverovatno – mnogi dečaci ponašaju se na opisani način kad im se neka devojka dopada i žele da privuku njenu pažnju. Ako se dopadnu i oni njoj, super, to i žele, a ako joj se ne dopadnu, uvek pred drugom mogu da se pretvaraju da su devojku samo zezali, onako, zabave radi. Dobar drug će se praviti da veruje u to, mada mu je, naravno, jasno o čemu se radi.
Šta devojka da radi u takvoj situaciji? Teško da može da mu se pridruži u glupiranju – u stvari, čak i ako joj se taj dečko inače dopada, takvo ponašanje joj se sigurno ne sviđa. Ako vam se taj dečko ne dopada, uporno ga ignorišite i s vremenom će prestati i ostaviti vas na miru. To se ne dešava? Prvo njemu samom, kad nema njegovih drugova u blizini, recite da vam smeta njegovo ponašanje i zamolite ga da vas ostavi na miru, a ako ni to ne upali i stvarno vam postaje nesnosan, definitivno ćete ga "pokopati" ako ga pred celom njegovom ekipom nazovete jadnikom koji ne može da shvati kad mu neko kaže da nije zainteresovan (ovo je prilično surov postupak, pa ga ne treba olako primenjivati).
A ako vam se dopada on, ali ne i te njegove glupe fore? Nasmešite mu se i time mu stavite do znanja da ste ga primetile i da vam se dopada. A onda nađite priliku da mu priđete kad je sam i da ga zamolite da prestane s ponašanjem koje vas iritira. Ako ga uz to i poljubite (u obraz, ipak još niste zajedno), vrlo je verovatno da će vas poslušati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečkodevojkamomakponašanjetinejdzeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ivana Milanović

    Sve je OK. Najbolji ste!