Veštačke grudi i tinejdžerke

Nemali broj tinejdžerki će se „živ pojesti“ ako ima male grudi. U našim krajevima to se obično „leči“ brushalterom sa umecima, kako bi grudi izgledale veće – sasvim dobro i zdravo rešenje, koje vas ni na koji način neće povrediti. Vaše vršnjakinje u Americi ponekad će otići i dalje od toga – znatno dalje. Govorimo o plastičnoj hirurgiji.

Da vi pokušate nešto slično, roditelji bi vas sprečili u tome; nije retkost da američke tinejdžerke upravo majke podrže u odluci da hirurškim putem uvećaju grudi, čak im predlože i znatno veće grudi nego što su to devojke isprva želele. S jedne strane, naravno, super je kad vas majka podrži u onome što želite; s druge strane, plastična hirurgija na grudima nije baš zdrava, a na osobama kod kojih prirodan rast grudi još uvek nije gotov (drugim rečima, kad se radi o tinejdžerkama) mogu se javiti i teže posledice.

Ono što ćete često čuti u vezi sa ženama i devojkama koje su silikonima ili nekim drugim hirurškim metodama uvećale grudi jeste to koliko se bolje osećaju sa većim grudima, koliko ženstvenije. Međutim, izvesti ovu operaciju na tinejdžerki rizičnije je nego na odrasloj osobi, jer se time može zaustaviti prirodan rast grudi. Postoje i psihičke posledice – naime, vama bi prirodnim putem trebalo više meseci, pa i godina da vam porastu grudi, i imale biste vremena da se prilagodite svom novom izgledu. Nakon hirurgije, vama „preko noći“ grudi postanu znatno veće – zbog izgleda vas odjednom svi tretiraju kao znatno stariju i drugačiju osobu nego što jeste, a vi i dalje imate isti broj godina i prilično ste zbunjene novim izgledom i zato što ljudi više ne prepoznaju da ste to i dalje vi.

Ono što se u vezi s plastičnom hirurgijom grudi takođe ne spominje često jeste to da rezultati traju oko deset godina – nakon toga potrebna je nova operacija, što znači novo seckanje i novi ožiljci. Ukoliko devojka kao veoma mlada počne s tim, izračunajte koliko puta će je u toku života „seckati“ i koliko će ožiljaka imati. Nije baš prijatna slika, zar ne?

Još nešto: većina muškaraca više voli prirodne grudi, makar i bile male (pomislite samo koliko je popularna Kira Najtli, a ona ima male grudi). Možda će se neki dečaci „zablenuti“ u devojku sa ogromnim, veštačkim grudima, ali kada se radi o tome sa kakvom devojkom žele da budu, skoro svi će izabrati onu koja se nije podvrgavala hirurgiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar