Veze preko interneta (1)

Pre ili kasnije, mnogi se oprobaju i u vezi preko interneta. To iskustvo može, ako ništa drugo, da bude zanimljivo, možda od njega nikad ništa ne ispadne u smislu da se sretnete uživo, možda dođe do baš lepe veze… Naravno, kao i u svemu, neophodno je biti oprezan.
Kada sedite u sigurnosti svoje sobe, lakše je biti iskren, lakše je otvoreno reći neke stvari (to jest, napisati ih) nego kada uživo pričate s nekim. S te strane gledano, u komunikaciji preko interneta, pa i u vezama preko interneta, ima više iskrenosti. Pošto se i vi i osoba s kojom komunicirate osećate slobodnije, neretko se dešava da vrlo brzo postanete jako otvoreni jedno prema drugom i da u neverovatno kratkom roku steknete utisak da se znate godinama i da se fenomenalno kapirate.
S druge strane, preko interneta je moguće reći bilo šta. Neki matori perverznjak mogao bi da tvrdi da je 13-godišnja devojčica, ili bi 12-godišnji klinac koji se dosađuje mogao da tvrdi da je 18-godišnja manekenka. Čak i ako vam pošalju fotografiju, to apsolutno ništa ne mora da znači, jer ne možete pouzdano znati čiju su vam sliku poslali. Autor ovih redova mogao bi da se predstavi kao Džastin Timberlejk i priloži sliku Džastina Timberlejka u kupaćim gaćama. Naravno, laži su moguće i u susretima uživo, ali krupnom 60-godišnjaku ipak nećete poverovati ako vam kaže da je mršava devojčica u pretpubertetu.
Neki kažu da su veze preko interneta (i seks preko interneta) super, jer tako ne možete dobiti polno prenosive bolesti. Međutim, tu osobu ne možete ni da dodirnete, da je poljubite, osetite njen miris, zagrlite je, uživate u njenom naručju… Za neko flertovanje i neobavezno ćaskanje internet može da bude super, i, ako je to sve što želite, stvar može i da nikad ne ode dalje od toga (kao ni van interneta, ni preko interneta ne treba nikome dopuštati da vas nagovori ili uceni na nešto što zaista ne želite – ako, recimo, ne želite sajber-seks s tom osobom, ne treba podlegati nikakvim ucenama, ni forama tipa: "Ma šta ti je, pa to ionako nije stvarno, ništa ti neće biti…"; ako vi to ne želite, osećali biste se nelagodno i neprijatno da to radite, onda nemojte).
Sutra pročitajte o internetu i ozbiljnijim vezama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

internettinejdzeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar