Vi, drugarica i simpatija

Nije ništa neobično da se dvema prijateljicama dopadne isti dečko. To što situacija nije neuobičajena ne znači da je lako s tim izaći na kraj – kada su jake emocije u pitanju, svi uključeni u priču mogli bi da budu povređeni.
Recimo, vama i vašoj dobroj drugarici sviđa se isti dečko, a tom dečku se sviđate vi. Vi biste rado bile s njim, ali se plašite kako će se vaša drugarica osećati i šta će učiniti – ne želite da bude poveđena, a opet, sviđa vam se taj dečko i stvarno želite da budete s njim.
Tu bi bilo dobro razmisliti koliko vam se on sviđa, i zbog čega. Da li samo zato što dobro izgleda? Ili zato što je između vaše drugarice i vas odabrao vas? Ili zato što ste izmaštale čitavu vezu s njim i to vam u mašti deluje mnogo lepo, a zapravo ga i ne poznajete dobro? Ništa od navedenog nije dobar razlog za vezu, naročito ako bi ta veza mogla da povredi drugaričina osećanja. Dobar razlog za vezu bio bi ako vi tog momka stvarno poznajete, nije da samo zamišljate stvari o njemu, vas dvoje zaista imate dosta toga zajedničkog, vaša osećanja prema njemu i njegova prema vama zaista su snažna. Ako se o tome radi, vredi pokušati – samo prvo razgovarajte s drugaricom.
Nemojte je lagati. Nemojte biti u vezi s tim dečkom iza njenih leđa, a pred njom se pretvarati da se ništa ne dešava. Recite joj kako se osećate prema tom dečku, da vas je on pozvao da izađete, i pitajte je da li joj je to u redu. Vrlo je verovatno da baš i neće biti srećna, ali bi ipak mogla da vas podrži ako vam je drugarica.
Jednom kad do veze dođe, budite svesne da vašoj drugarici isprva neće biti lako kad vas vidi s tim momkom. Ne treba da se krijete od nje, ali nemojte baš ni pred njom da se ljubite i mazite, da zaljubljeno gugučete; to sačuvajte za trenutke kada ste vas dvoje nasamo.
Vremenom, drugarica će se navići na to da vas dvoje vidi kao par – ukoliko niste odabrale pogrešnog momka, ako niste rizikovale da povredite drugaričina osećanja zbog veze koja ni nedelju dana nije potrajala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkedopadanjedrugaricaljubavmomciprijateljicaprijateljstvosimpatijatinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar