Vickasti momci protiv školskih pravila

Đaci se neretko bune protiv ovakvih ili onakvih školskih pravila, a te pobune nekada budu i zaista zabavne, onda kada ne uključuju nasilje prema nekome. Jednu šaljivu pobunu izveli su i vaši vršnjaci iz jedne od zemalja razvijenog Zapada.
Tokom letnjih vrućina mnogi žele da se obuku što je laganije moguće, što uključuje i vreme provedeno u školi, pre nego što letnji raspust počne. Međutim, u nekim školama postoje zvanična pravila šta je dopušteno, a šta nije, pa učenicima nije dopušteno da se uvek obuku onako kako bi najviše želeli. U slučaju o kojem govorimo nije bilo dopušteno da momci u školu dođu u šortsu. Dečaci su uglavnom smatrali da ta zabrana nije fer, jer ta vrsta ograničenja nije postojala za devojke; njima je bilo dozvoljeno da dođu u šortsu ili u kratkoj suknji.
Tada su se jedan dečak i dvojica njegovih prijatelja setili nečega što školska pravila zvanično ne "pokrivaju": naime, nigde nije eksplicitno navedeno da je dečacima zabranjeno da u školu dođu u kratkoj suknji (najverovatnije zato što nikome nije palo na pamet da bi ma koji dečak uradio tako nešto). I tako su njih trojica tri dana zaredom u školu dolazili u minićima, na veselje svojih vršnjaka (nije nemoguće ni da se neki od nastavnika, nakon prvobitnog iznenađenja, nasmejao).
Na nezadovoljstvo tih momaka, iako nisu učinili ništa što školska pravila zvanično brane, nastavnici su ih ipak slali kući da se presvuku i da u školu dođu u pantalonama. Koliko nam je poznato, osim tog slanja kući na presvlačenje tri vickasta momka nisu ni na koji način kažnjeni za svoju šalu; verovatno je svima bilo jasno da se radi samo o bezazlenoj šali, plus niko ni na koji način nije bio povređen.
Za svaki slučaj, da ne bude zabune: ovaj tekst nije predlog da i vi učinite nešto slično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

salaskolska pravilatinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar