Vratiti bivše koji vas vide kao prijatelje (2)

Juče smo pisali o tome da je pokušaj da vratite bivšeg dečka ili devojku koji su vam sada prijatelji loša ideja, i zbog čega je to tako. Ako ste ipak jako uporni u toj želji i po svaku cenu želite da pokušate, evo šta će možda uspeti.
Prvo morate zaboraviti na ideju o vraćanju bivših, ma koliko to paradoksalno zvučalo. Zaboravili ste? Odlično. Evo o čemu se radi.
Počnite iz početka. S flertovanjem. Kao da vas dvoje nikada niste ni bili u vezi. Prijatelji ste, poznajete tu osobu, znate šta joj se dopada, a šta ne. Znate i šta vam ta osoba zamera, šta joj je smetalo kod vas. Zato treba da joj pokažete i svoju drugačiju stranu.
Smetalo joj je što nekontrolisano jedete i ne vodite računa o izgledu? Počnite da se bavite nekim sportom (zdravija varijanta od dijete u vašim godinama) i veselo joj pričajte o treninzima. Ili, suprotan slučaj, toj osobi je smetalo što ste opsednuti izgledom i brojite svaku kaloriju? Pojedite hamburger pred njom, i to s uživanjem, ili s njom podelite čokoladu. Zamera vam što uvek morate da ste „skockani“? Pojavite se u ležernoj varijanti – ne brinite, to ne znači s masnom kosom i u prljavoj trenerci (o higijeni uvek treba voditi računa), nego, recimo, u košulji i farmerkama. I tako redom.
Dve su bitne stvari u vezi s pokazivanjem drugačije strane svoje ličnosti. Jedna je da to mora zaista da bude u sklopu vaše ličnosti – dakle, dovoljno različito od vašeg uobičajenog ponašanja da bi se primetila razlika, ali ne do te mere da se folirate, da se pretvarate da ste nešto što niste. Druga bitna stvar jeste to da se te promene držite, da se ne prikazujete drugačijim samo dok ponovo ne budete u vezi i malo posle toga, a onda se vratite starom ponašanju, jer će u tom slučaju ponovo doći do raskida.
Da li će ovaj pokušaj sigurno uspeti? To se ne može unapred znati. Nekad upali, a nekad ne upali. Ipak, ako baš želite da probate, možete – kao što smo rekli, pokušaj da vratite bivše je loša ideja, najčešće osuđena na bolan neuspeh, ali ako ne možete da se suzdržite, ovo je nešto što bi, možda, moglo da uspe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšiprijateljitinejdzeri
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Sara Vošnjak

    Slažem se sa svim što je rečeno, ali treba napomenuti da treba biti jako strpljiv kako se cela situacija ne bi pogoršala i kako ne biste izgubili i to prijateljstvo. Na kraju, treba poštovati i odluku druge strane, kakva god da je.

  • Biljana Lukić

    Zadovoljna sam ovim člankom! Vredi pokušati, a ovakav način obično upali.