Vređaju ljude preko telefona

Ima onih koji smatraju da će biti "kul" i "face" ako nekog vređaju – neki će to raditi direktno, a neki drugi smatraju da je baš super ako to rade preko telefona. Takve bi trebalo izbegavati, jer ono što pred vama rade drugima nekom prilikom bi mogli da urade i vama.
Nekada se radi o vašem momku, koji hoće da vam pokaže kakav je frajer i kako mu nije stalo do bivše devojke tako što je, dok ste vi tu, zove telefonom i vređa (kao da se time dokazuje da je neko frajer). Nekada je reč o momku koji vam je prijatelj, on zove bivše devojke i vređa ih, vama kaže da mu one ništa ne znače, devojke su ionako bezvezne, vi ste u redu, ali ostale devojke mu se ne sviđaju. Ne rade takve stvari samo momci, moguće je videti i devojke koje se tako ponašaju.
Ovakva vrsta telefonskog vređanja nije uvek upućena bivšima. Ima i onih koji će preko telefona drsko odgovarati roditeljima ili biti neprijatni prema onima koji bi trebalo da su im prijatelji. Svima njima zajedničko je to da smatraju da su nepristojnost, neljubaznost i vređanje "kul", da su opaki i "face" ako se ponašaju na taj način.
Naravno, nisu. Sve što pokazuju time jeste nepristojnost, kao i velika nesigurnost. Onaj ko je siguran u sebe nema potrebu da nekog vređa, ni uživo, a još i manje preko telefona, kad ne postoji rizik da bi za drskost mogao da dobije šamar (slično kao kad nekog izvređa preko Interneta, a uživo ne sme ni reč da prozbori).
Izbegavajte takvo ponašanje, jer o vama govori samo negativno. A ako se neko vama drag tako ponaša, blago mu ukažite na to da takve postupke nimalo ne cenite, i da smatrate da to nije u redu – ako neko želi da se dokazuje, valjda ume to da uradi na neki bolji način od vređanja ljudi preko telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

"kul"faceneljubaznostneprijatnostnepristojnosttelefonuvrede
Komentari (0)
Dodaj komentar