Za dobar izgled (za devojke) (1)

Nema devojke koja ne želi da izgleda dobro – a pubertet nekad kao da je rešio da vas spreči u tome, uz gomilu promena koje se dešavaju na vašem telu. Zato, evo nekih opštih pravila kako da vodite računa o svom izgledu i, tako da kažemo, uzvratite udarac pubertetu.
Najvažnije je da se vodi računa o izgledu svakog dana, ne samo kad već dođe do nekog problema. Svakog dana bi se trebalo istuširati ili okupati, voditi računa o higijeni celog tela, ukuljučujući i kožu lica i tela, kose, usne šupljine i noktiju, koristiti dezodorans da bi se neutralisali neprijatni mirisi, proveriti da li vam neka dlačica narušava željeni oblik obrva i ako ga kvari, iščupati je, te koristiti balzam za usne. Ukoliko želite, i šminku možete koristiti svaki dan, ali po principu „manje je bolje“, to jest, za naglašavanje onog što je lepo, a ne za premazivanje lica ratničkim bojama. Dodatno zadovoljstvo i samopouzdanje može vam pružiti i miris omiljenog parfema.
E, sad, malo detaljnije. Lice treba ujutro i uveče očistiti sredstvom za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože, zatim upotrebiti tonik koji će licu dati dodatnu glatkoću i skupiti pore, pa hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i godinama. Jednom do dvaput nedeljno treba obaviti i piling lica, da biste uklonili odumrle ćelije i smanjili verovatnoću nastanka bubuljica. I telo treba oprati svaki dan, sapunom, gelom ili kupkom, uz upotrebu lufe za uklanjanje mrtvih ćelija – tako će vam koža biti čista i blistava. Nakon pranja tela dobro je upotrebiti mleko ili losion ili puter za telo prema tipu vaše kože, kako bi vam koža bila dovoljno hidrirana i meka i imala sjaj zdravlja. Neželjene dlačice uklanjajte po potrebi (pisali smo već o različitim metodama uklanjanja neželjenih malja).
Sutra pročitajte šta je još potrebno za redovno održavanje lepog i negovanog izgleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeizglednega licatinejdzeri
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Marija Vulović

    A šta je sa telom, tj. kilažom? Dajte malo nekih dijeta za tinejdžere koji nisu baš zaglibili, ali im je potrebna neka lakša dijetica da bi izgledali još bolje. Iskompleksirana, a ne debela Maja. Hvala unapred, pozdrav.

  • Dragana Lukić

    Ovaj članak je za devojke odličan. Sigurno su vam sve devojke koje su ovo pročitale veoma zahvalne. Ja sam vam puno zahvalna na ovome članku. Od kada sam ušla u pubertet, redovno radim sve što ste napisali. Mnogo vam hvala!!!