Za lepši dekolte (3)

4. Pravilna higijena je izuzetno bitna za zdravlje i lepotu vaših grudi. Na dekolteu se veoma lako mogu pojaviti bubuljice. Da biste to izbegle, redovno perite kožu dekoltea, koristite piling i na kraju je namažite hidratantnom kremom. Kreme s kakao maslacem i aloe verom nisu loše, mada je najbolje da same otkrijete koja krema vam najviše prija. Grudi i poprsje perite mlakom ili hladnom vodom; od vrućih kupki će vam mišići oko grudi postati labaviji, pa, ako su vam grudi veće, može se desiti da počnu da „vise“.

5. Još jedna bitna stvar: pravilno držanje! Da, baš onakvo kakvo imaju manekenke. Pravilno držanje je pre svega neophodno zbog zdravlja vaše kičme, zatim zbog zdravlja vaših pluća i ostalih unutrašnjih organa, a super sporedan efekat pravilnog držanja su i lepe grudi. Mnoge mlade devojke, kad počnu da im rastu grudi, osećaju veliku stidljivost pa se pogrbe, kako bi taj rast sakrile. Nemojte to da radite! Naškodićete svom telu, plus nema mnogo smisla da krijete nešto što je lepo i što vam je bogom dano. Umesto toga, usvojite manekensko držanje (Jeste li videle pogrbljenu manekenku? Niste, i nećete je ni videti!). Ispravite leđa, ramena blago zabacite unazad, uvucite stomak (onoliko koliko vam je udobno, ne toliko da ne možete da dišete), glavu držite visoko podignutu, mada ne toliko da ne vidite šta je ispred vas. Osećaj za pravilno držanje možete steći smešnom, ali oprobanom starom metodom – hodanjem s knjigom na glavi.

To bi bilo to – pet stavki, nijedna previše naporna, za dobru higijenu i zdravlje i samim tim i za lepotu vaših grudi. Ako ste veoma mlade, proći će godine pre nego što neko vidi rezultat vaših napora, ali ništa zato. Rezultat će biti vredan divljenja, a vaše samopouzdanje i, najvažnije od svega, vaše zadovoljstvo samom sobom biće na zavidno visokom nivou.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar