Za sitne devojke

Mnoge devojake žele da budu visoke. Ne moraju da izgledaju baš kao košarkašice, ali ako pogledate, recimo, modele (a pojam modela bi trebalo da znači i neko na koga se ugledate), vidite da se radi o visokim devojkama. I želite i vi tako da izgledate – a niske ste.
Sitne devojke nazivaju raznoraznim imenima, naročito ako otkriju da im to smeta – patuljak, prcvoljak, metar-i-žilet, metar-i-šumska-jagoda, metar-i-želja-da-poraste… Tu su i šale o tome da još uvek kupujete garderobu na dečjem odeljenju. Nije baš zabavno. Međutim, ako ste sitne, to uopšte nije razlog za živciranje – a evo i zašto.
Želite da budete dobra riba? Visina nije nikakva prepreka u tome. Madona, Kajli Minog, Šakira, sve one važe za super ribe, i sve su prilično sitne. Dakle, bez lomatanja na visokim štiklama da biste se približile višim devojkama. Naravno, ako želite da nosite štikle, to je sasvim u redu, ali nosite ih zbog sebe, zato što se vama tako dopada, a ne zato da biste po visini podsećale na nekog. Garderoba? Uopšte niste u lošoj situaciji – danas i na odeljenju za decu ima super odeće koja ne izgleda nešto posebno dečje, a jeftinija je od one „za odrasle“.
Bojite se da se nećete dopadati momcima zbog visine? Naprotiv. Jeste da ima dečaka koji više vole visoke devojke, neki vole i krupne i visoke – ali velika većina nema ama baš ništa protiv onih sitnijih. Uz sitnu devojku, sami sebi deluju muževnije. Pored toga, većina momaka ne voli da je njihova devojka viša (ili mnogo viša) od njih – što znači, vi imate veći izbor nego visoke devojke. Pitajte neku veoma visoku devojku koliko joj je teško da nađe momka i videćete da joj nije nimalo lako – mnogo je momaka koji se pored visoke devojke osećaju nesigurno, plus je i dosta devojaka koje žele da dečko bude viši od njih.
Šta god da želite da postignete u životu, visina teško da će vam za to biti problem (dobro, osim ako baš želite da budete u košarkaškoj reprezentaciji). Radite na svojim osobinama, na karakteru, na sposobnostima, i bićete zanimljiva osoba koja je rado prihvaćena u društvu – i nikome neće biti bitno koliko ste visoki, koja vam je boja kose, kako se oblačite, koliko kilograma imate… Ipak je najvažnije kakva je ko osoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeizgledsamopoudanjevisina
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Tijana Pejak

    Ja mislim da su niske devojke mnogo slađe od visokih. Naravno, nemam ništa protiv visokih, imam 14 god. i visoka sam 160, a moja drugarica 191 🙂

  • Dejan Nikolić

    Poručujem ovoj devojci od 182 centimetra da nastavi da raste, jer je lepše i moćnije da gleda ljude s visine. Što se tiče potpetica, one čine visoke devojke još lepšim i atraktivnijim. Zato, glavu gore!

  • Marija Jovović

    Tekst je odličan, mada ja mislim da niske devojke nisu u prednosti u odnosu na visoke, naravno, to ne treba nikome da stvori komplekse. Takođe, videla sam među komentarima da jedna devojka koja je visoka 182 cm misli da su joj štikle zabranjene – čista glupost, sve manekenke su njene visine i nose baš visoke štikle. Što se tiče momaka, visokim devojkama nije problem da ih nađu, jer je malo momaka nižih od 180 (bar kad završe sa rastom).

  • Marija Stamenković

    Ovaj tekst je fantastičan. Ja imam 159 cm, a imam 18 godina. To je baš malo, ali više mi ne smeta. Svuda se savršeno uklopim i niko me ne zeza. Čak i izgledam mnogo mlađe, pa mi je to dodatni plus. I svi kažu da je to preslatko jer imam više prednosti u svakom smislu od on onih ekstra visokih devojaka…

  • Katarina Šestić

    Tekst je odličan… Dok ovo nisam pročitala, osećala sam se glupo baš zbog svoje visine. Visoka sam 156, a imam 13 godina. Ali sada mi je sve jasnije, uostalom, ja mogu još da rastem, zar ne!?

  • Nataša ‚Krstić

    Ja spadam u one sitne devojke i baš mi je lepo, niko me ne zeza. Šta više, svima je to slatko.

  • Kaća R

    Tekst je super! Ja ga gledam iz malo drugačijeg ugla. Spadam u one natprosečno visoke devojke (182 cm, 14 godina). I verujte mi da nenormalno zavidim niskim devojkama. Ovo za dečka – živa istina! A kad pomislim da samo mogu da sanjam o štiklama, šmrc :((