„Zaboravili“ da jave da ne dolaze

Situacija iz naslova desila se mnogima. Neka njima draga osoba trebalo je da se pojavi na određenom mestu u određeno vreme, nije se pojavila uopšte, i kasnije se izvlači na zaboravljanje. Kada se takvo ponašanje ponavlja, može zaista da smeta i da vas navede da se upitate zbog čega se uopšte družite s tom osobom.
Može se raditi o prijatelju, prijateljici, dečku, devojci… Trebalo je da se nađete negde s njima ili da oni dođu kod vas. Nisu to učinili, a nisu ni javili da neće doći. Kada ih kasnije sretnete u školi ili negde, ili ih konačno dobijete telefonom, daju vam neki razlog zbog kojeg nisu mogli da se pojave. Razlog nekad deluje u redu, nekad bezvezno. A zašto vam na vreme nisu javili da neće doći? Zaboravili su. Tako kažu.
Može se desiti da nekom nešto zaista iskrsne ili da se jednostavno nečim zanese, i da mu misli dovoljno odlutaju da se ne seti ni da je trebalo da se vidite, a ni da bi bilo dobro da vam javi da ne dolazi. Ako se to jednom desi, iznervira vas, ali to prođe – niko nije savršen, niko se ne ponaša uvek savršeno, nećete valjda do kraja života da proganjate tu osobu zbog jedne greške. Međutim, ako se takvo ponašanje ponavlja, to je već problem.
Moguće je da ta osoba ima medicinski problem koji uzrokuje zaboravnost i slabu koncentraciju. Takve bolesti postoje, i u tom slučaju bi se trebalo obratiti lekaru – postoje lekovi koji mogu da pomognu. Ukoliko se ne radi o bolesti, reč je delom o neodgovornosti, delom o nedostatku pristojnosti i, sasvim moguće, dobrim delom o tome da vi toj osobi niste naročito bitni.
Šta učiniti? Zamoliti tu osobu da se više tako ne ponaša, da se ili pojavi onda kad se dogovorite, ili da javi da je sprečena da dođe. Ukoliko odbije da se prikloni tome, ili kaže da će uraditi tako pa nastavi po starom, proredite viđenja s njom. Koliko joj je stalo do vas, sasvim je moguće da to neće ni primetiti, a vi ćete imati više vremena za osobe koje zaista žele da budu s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavneodgovornostnepristojnostnerviranjeprijateljstvotinejdžerizaboravnost
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ili, desilo se jednom jednom tinejdžeru da zaboravi da javi ocu da ima koncert i otac nije došao da ga gleda i sluša, iako to za njega predstavlja najveće zadovoljstvo, kada mu javi i ne zaboravi na to. Ili se postidio svog oca i nije želio da ga iko vidi na tom koncertu i zato ga je „sakrio“ ili se, jednostavno, zanio ovaj put, ali to boli svaki put, mada ne mora da znači da je uobičajeno, mislim, svaki put se ne dešava i svi su tada srećni.

  • Nataša Gajić

    Zaboravili.