Zaljubljena u profesora

Tako je lep i sladak… Ima divan osmeh i divan glas, i dobro izgleda… Uvek je tako fin i učtiv prema vama, nikada vas ne bocka niti pravi glupe šale na vaš račun. Nije tako nezreo kao vaši vršnjaci. Zaljubile ste se. Stvarno ste se zaljubile u njega. Stalno samo o njemu razmišljate. Mali problem: on vam je profesor, a uz to je i oženjen i ima decu.

Verovatno ste i same svesne toga da od cele stvari nema ništa. Svejedno, nikako da ga izbacite iz glave. Pokušavate da ne razmišljate o njemu, ali ne ide. Trudite se da razmišljate o nekom drugom, o nekom svom slatkom vršnjaku, ali kako da vam to uspe kad je on lepši i pametniji i zreliji i…. Pokušavate i da ubedite sebe da niste normalne kada na taj način razmišljate o čoveku koji vam je profesor, plus je znatno stariji od vas, plus već ima ženu i decu, ali ne ide ni to. Dobro, niste normalne, ali i dalje razmišljate o njemu – stalno. Stalno sanjarite kako bi možda, ipak, bilo moguće…

Za početak, nije uopšte nenormalno zaljubiti se u svog profesora ili profesorku, makar i bili znatno stariji od vas, makar već i bili venčani i imali decu. Samo, treba da znate da se tu najčešće radi o iluziji. Kakva sad iluzija kad ste vi stvarno zaljubljeni? Zaljubljeni jeste, ali šta vi zapravo znate o svom profesoru kao o ličnosti? Šta znate o tome kakav je privatno? Vi ga vidite samo u školi, na časovima, na odmoru, eventualno na ekskurziji. Da li je to dovoljno da biste nekog upoznali kao ličnost, da biste znali kakav je zaista? Nije. Ono što se zapravo dešava jeste to da, na osnovu onoga kakvim vam se taj profesor čini, zamišljate neki idealni lik koji, zapravo, ne postoji, osim u vašoj mašti. Drugim rečima: zapravo niste zaljubljeni u svog profesora već u svoju predstavu o njemu.

Šta učiniti? Najbolje je da pažljivo razmislite i da vidite koje su to osobine (stvarne ili zamišljene) koje vam se dopadaju na profesoru u koga ste zaljubljene. Možete sve te osobine staviti i na papir. Tako ćete videti šta je to zapravo što vas privlači kod nekog, kakve osobine neko treba da ima da biste se u njega zaljubili. Onda malo bolje pogledajte po okolini – i vrlo je verovatno da ćete uvideti da takvih osoba ima još oko vas, sasvim moguće i među vašim vršnjacima. Stvarne osobe, a ne samo proizvodi vaše mašte. Onda – zna se: sledi akcija!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (14)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Zaljubljena sam u svog nastavnika matematike već 3 god. Tako je nežan prema meni! Ja sam njegova miljenica, i kad sam pored njega, osećam se tako divno! Ne prođe ni dan da ne ne razmišljam o njemu, ne znam šta ću da radim

  • Suzy

    Odlican clanak zaista..Ja imam ovakav slucaj.Imam 14 godina i zaljubljena sam u nastavnika knjizevnosti ima 24 godine. 10 godina razlike mislim da nije neka prepreka za ljubav.Primetila sam da me merka i da me mnogo ceznjivo gleda.Nista se ozbiljnije nije desilo izmedju nas dvoje ali zelim da budee..Svi se slazu da posle osnovne budem s njim u vezi..Sta vi mislite?Jel normalno?

  • Demi

    Ja sam zaljubljena u nastavnika likovne kulture i biologije. Obojica mi se nabacuju i sviđaju mi se. Jedini problem je što su mi nastavnici

  • Ana Jokanović

    Još od 5. razreda sam imala jaku želju da sviram gitaru. Sada sam 8. i ta želja mi se ispunila. Našli smo jednog divnog dečka. Kraj decembra je, a on mi se i dalje sviđa. Sutra slavo rođendan, kupila sam mu poklon i juče mu ga dala. Nije ga otvorio, već se samo zahvalio, te me pozvao na žurku. Moji mi ne daju da idem, jer smatraju da je ta žurka za starije i da ja ne bi trebalo da budem tamo. 23 godine mu je sutra. Nemam nikakve šanse da idem. Ali ako se naljuti i pita me zašto nisam bila? Primetila sam da me na času gleda nekako čudno, ali u pozitivnom smislu.

  • Anđela Petrović

    Onako, i nije mi pomoglo, meni on predaje informatiku i divan je. Ima 38 godina i sam je, lepo se oblači, divan je, čak mi se i nabacivao, pozvao me je da idemo na sajam informatike. Tamo smo se poljubili, i onda sam razmišljala da mi je on i ranije davao komplimente, ne znam šta da radim, stalno mi se nabacuje i želi da imamo odnos, a on mi se jako sviđa. Ne znam stvarno, stalno ostajem na dodatnim časovima i mazimo se, ali opet, on mi je profesor. Napišite mi šta biste vi uradili.

  • Jelena Milovac

    Ja sam zaljubljena u profesora informatike. Ja sam tek prvi razred srednje škole, a on ima 54 godine i tako je privlacan, stvarno ne znam šta vidim na njemu. On uopšte ne obraća pažnju na mene; jednom mi rekao da sam mu draga, ali to je ipak bilo pred cijelim razredom. On se razveo, ima dvoje djece i ima neku vezu sa jednom profesoricom iz škole. A ta profesorica mi predaje anatomiju i svaki put kad je vidim, smrači mi se pred očima. Stvarno ne znam šta da radim…

  • Marijana Ina

    Iskreno, ja sam se sa svojim profesorom i poljubila. Zaljubljeni smo oboje. On ima 30 god, a ja 15.

  • Natalija Vučković

    Iskreno, meni ovo baš i nije pomoglo. Zaljubljena sam u profesora koji inače nije mnogo stariji od mene, ja sam četvrta godina, a on je prošle godine završio faks, i stvarno ne znam šta ću :S Znam da je sam, ali ipak, profesor mi je!

  • Milica Vuković

    Ja sam zaljubljena u nastavnika iz osnovne već 3 godine! Sada sam srednja i još uvijek razmišljam o njemu, a on je oženjen i ima djecu. Ali svaki put kad ga vidim, izgubim se i još uvijek nešto osjećam. Znam da sam zaljubljena samo u svoju predstavu o njemu, ali to mi nikako ne pomaže. I još sam umislila da nijedan muškarac nikad neće biti kao on. Sve bih dala da se odljubim :O

  • Ana Miličević

    Ajme, znam kako ti je, i ja sam zaljubljena u nastavnika iz osnovne, ima 45 godina i predaje mi zemljopis 😀 Znam kako ti je, vjeruj mi!

  • Ana Miličević

    I još k tome je također oženjen… Grozno mi je, osjećam se tako grozno.

  • Slatka Ibišević

    Ovaj članak je ekstra, mada mi puno ne pomaže. Ja sam zaljubljena u svog profesora, a on je oženjen. Ja sam njemu samo simpatična i draga i to je to, ali ja njega volim više od svega na svijetu i ne znam šta da učinim da me prođe ta ljubav prema njemu. On je tako divan.

  • Slatka Ibišević

    Članak je odličan stvarno, ali i ja sam zaljubljena u svog profesora već 3 godine. On je oženjen. Mislila sam da će me proći kad završim srednju školu, ali nije, još uvjek ga ludo volim i ne znam šta da radim.

  • Tami Ockoljić

    Ja sam zaljubljena u svog profesora 3 godine i stalno mislim o njemu, ne prođe dan da ne mislim o njemu, ali on je oženjen.