Zaljubljena u zaljubljenog (1)

Ljubav je super, naročito kada je gledate na filmu – momak se zaljubi u devojku, devojka se zaljubi u momka, budu tu neke prepreke, ali na kraju se sve lepo završi. Njih dvoje budu srećni. Naravno, niko vam ne garantuje da kroz koju godinu neće raskinuti, ali neko vreme će biti srećni. Ima toga i u stvarnom životu, a bude i prilično komplikovanih situacija, situacija u kojima svi vole, ali nekako ništa da ispadne od toga.

Recimo, vi ste devojka i zaljubljeni ste u simpatičnog dečka. Već dugo ste zaljubljeni u njega. Problem je što je i on zaljubljen, ali ne u vas – nego u vašu dobru drugaricu. A vaša drugarica je možda zaljubljena u nekog četvrtog, ili nije zaljubljena uopšte, tek, u vašu simpatiju nije zaljubljena. Međutim, on je i dalje zaljubljen u nju. (Cela ova priča važi i ako ste dečko zaljubljen u devojku koja je zaljubljena u vašeg dobrog ortaka, koji nije zaljubljen u nju). Još malo pa kao španska serija. Samo što nije španska serija nego vaš život – i šta uraditi u tako zapetljanoj situaciji?

Ako razmišljate o etici u ovakvom slučaju, tu postoji problem. Dečko u koga ste zaljubljene voli vašu drugaricu – jeste, ona mu ne uzvraća ljubav, ali šta ako se u nekom trenutku predomisli? Onda bi ispalo da joj otimate dečka, što je nešto što nije u redu. Naravno, savršeno je moguće da se ona neće predomisliti, ali kako biti siguran? Već sama mogućnost njenog predomišljanja čini da se osećate nelagodno, jer to znači da postoji mogućnost da povredite dobru drugaricu.

Što se ljubavne strane tiče, situacija je takođe nezgodna: jednostavno rečeno, zaljubljeni ste, a ljubav vam nije uzvraćena. Opet, tu je nada: šta ako se on predomisli? Ako mu se ipak dopadnete? Na kraju krajeva, vi želite da budete s njim, a devojka koja se njemu dopada ne uzvraća mu osećanja, pa nije nemoguće da će se on okrenuti tamo gde ga žele, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar