Zaljubljeni u najboljeg druga ili drugaricu (2)

Otkrili ste da ste zaljubljeni. Pažljivo ste razmislili, analizirali svoja osećanja, i jeste, zaljubljeni ste, nije da vam se neko samo malo više dopada, niti ste opsednuti tom osobom. Zaljubljeni ste. I to u najboljeg druga ili drugaricu.
Tu ste na izuzetno klizavom terenu. Nije nikakva retkost zaljubiti se u najboljeg druga ili drugaricu, i tu nekad ispadnu i zaista divne veze. Međutim, može se desiti i da ste vi zaljubljeni, ali vam ljubav nije uzvraćena; vaš najbolji drug ili drugarica vas i dalje vide kao drugaricu ili druga, a ako insistirate da želite vezu s njima, mogli biste čak i da ih odbijete od sebe, i da vam se ugasi prijateljstvo, pa onda niti imate vezu, niti najboljeg druga ili drugaricu. Ili, druga varijanta: budete vi u vezi, i neko vreme bude lepo, ali kao par ipak ne funkcionišete, a posle toga vam ne uspe ni da ostanete prijatelji. Opet bedak.
Rizikovati ili ne? U suštini, svodi se na sledeće: da li ste toliko zaljubljeni, da li toliko osećate da morate da budete u vezi s najboljim drugom ili drugaricom, da ste spremni da rizikujete prijateljstvo koje imate? Kakvi god da ste vas dvoje, ne možete unapred znati hoćete li moći da ostanete prijatelji jednom kad saopštite toj osobi da su se vaša osećanja prema njoj promenila. Dakle, da li ste spremni za taj rizik? Da li čvrsto verujete da je mogućnost veze vredna toga?
Ako je odgovor "ne", najbolje je da ne pokušavate, jer onda imate i previše da izgubite. A ako je odgovor "da", recite drugu ili drugarici šta sada osećate prema njima. Nemojte biti nasrtljivi i ostavite im vreme da razmisle o tome, verovatno će biti zatečeni. Možda ćete saznati da i oni osećaju isto – super ako je tako! A možda će ispasti da ste vi njima i dalje najbolja drugarica ili najbolji drug, da vas ne vide na taj način na koji vi sad vidite njih. Tada bi trebalo razmisliti da li ste u stanju da i dalje budete samo prijatelji; ako niste, budite iskreni i recite to, bolje nego da slažete i folirate prijateljstvo, a zapravo sve vreme pokušavate nekako da ih navedete da budu s vama. Niko ne voli da ga lažu i manipulišu njime, a vaš najbolji drug ili drugarica svakako to nisu zaslužili od vas.
Teško je ako vam ljubav nije uzvraćena, a ako uz to istovremeno izgubite najboljeg druga ili drugaricu, još je i gore. S druge strane, ako možete da imate vezu s osobom koju već godinama znate i već ste bliski i super se slažete, to je stvarno fenomenalno. Želimo vam puno sreće i držimo vam palčeve!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drugaricanajbolji drugtinejdzerizaljubljivanje
Komentari (13)
Dodaj komentar
  • Oliver

    Meni treba pomoc,ja sam se zaljubio u devojku i to traje tako vec godinu dana i strah me da joj kazem.Imam 14 godina i ona isto toliko ali ona se zaljubila u decka koji je mnogo stariji.Zelim sve da joj kazem da budem s njom iskren ali ta iskrenost moze da mi upropasti prijateljstvo .Molim vas pomognite mi😥😥

  • Daki

    Imam 19 i poznajemo se oko 4 godine. On je moj najbolji drug ali u zadnje vreme on mi se svidja i to me ubija.. Ne zelim da ga izgubim kao druga jer on poseban i najbolji drug na celome svetu ali ne znam vise sta da radim, stalno mislim na njega i ne mogu da prestanem sa tim, kada sam pored njega srce mi toliko kuca da se uplasim da ce ga on cuti.. Ne znam vise sta da radim

  • Milica Mitić

    Pa Stanka, ti si mala, ali je to ipak slatko i fino… Ako je to sve istina, možete uspjeti siurno.

  • Stanka Jauković

    Zaljubila sam se u dečaka malađeg od mene 2 mjeseca. Ja uskoro punim 10 godina. Stalno mislim na njega, kad ga vidim, srce mi ubrzano kuca, kad ne mogu da spavam, mislim na njega. Ne znam da objasnim. Kao da sam u drugom svetu… 😀 Ja znam da sam mala, ali ipak je to jače od mene. Molim vas da mi pomognete. Ja mislim da on osjeća nešto prema meni… Recite mi kako da privučem pažnju i saznam da li osjeća nešto. Ja ne znam da vam objasnim kako saam zaljubljena… Možda sam previše mala, ali je to nekako, po mom mišljenju, preslatko. Recite mi šta da radim.

  • Nemam pojma

    Zaljubljen sam u najbolju prijateljicu, ali imam 14 godina i hoću da joj kažem, jer ne mogu da izdržim više. Ali ako ne oseća ništa prema meni, onda ne možemo biti prijatelji, zato što ja to neću izdržati, previše sam zaljubljen! 🙁

  • Nemanja Radić

    Moguća je ljubav između najboljih prijatelja. Ja sam trenutno u srećnoj vezi sa svojom devojkom, koja mi je duži niz godina bila najbolja drugarica. Prosto, tu osobu vrlo dobro poznaješ, svaku njenu reakciju unapred znaš, i sagrađeno je poverenje. 🙂 Srećno svima! 😛

  • Petar Petrović

    Imam veliki problem. Treba mi pomoć. Neki savet, bilo šta. Imam devojku već godinu i 5 meseci. A pre 2 dana sam saznao da je moja najbolja prijateljica, koju poznajem 4 godine, zaljubljena u mene. Ne znam šta da radim. Rekla mi je da ne možemo da se družimo više zbog toga što ona oseća prema meni i što ne mogu da budem sa njom na način na koji ona želi! :'(
    A bili smo nerazdvojni. I jednostavno ne mogu da se pomirim sa tim! Ima li izlaza?

    • Marjana Kovacević

      Petre, ja te razumijem. Ako si ti u vezi godinu i 5 mjeseci sa tom devojčicom, onda tu ima nešto, ali ako nema, ne tuguj! Možda sa drugom, na primer, sa tom što se poznajete već 4 godine, bude ozbiljnije nego sa devojkom sa kojom si godinu i po! Ispred tebe je život.NE TUGUJ!

  • Marina N.

    I ja sam zaljubljena u najboljeg druga i rekla sam mu to, nisam konkretno, ali rekla sam mu da se čudno osećam, da sam možda zaljubljena u njega. I on je rekao da ne zna šta da radi i da je najbolje da ne bude ništa između nas jer bi to pokvarilo naše prijateljstvo i da ne želi da me izgubi. Ja sam se pravila da mi je to okej i da i ja tako mislim da je najbolje, a sad i dalje plačem. On ima devojku i priča mi o njoj svaki dan, a meni se duša cepa kad mi priča o njoj, ali i dalje glumim da mi je sve ravno… Jako je komplikovano to. 🙁

  • Simonida Dević

    Muško-ženska prijateljstva postoje. Zavisi samo koliko ste oboje istrajni u tome i koliko vam je stalo do nje/njega. Ukoliko vam ta osoba stvarno znači, ne biste baš imali hrabrosti da joj saopštite iz straha za prijateljstvo. Pomalo je teško biti sa osobom koja zna baš sve o vama igrajući ulogu najboljeg prijatelja. Osobe koje to pokušaju ili stvarno žele tu vezu do tog stadijuma da ne razmišljaju o posledicama koje donosi raskid veze između nekadašnjih prijatelja, jer posle raskida ništa ne ostaje isto. Na njega/nju gledate iz drugog ugla, proveravate s kakvom osobom suprotnog pola izlazi, malo vas je „blam“ da im govorite najtanjih 25% intime. Sve ovo govorim, jer ja imam jako bliskog najboljeg druga sa kojim nikad ne bih bila, čak i da mi se sviđa na taj način, jer mi njegovo prijateljstvo, kojeg ne bi bilo posle raskida, mnogo znači. Njemu sve govorim i on meni, imam bezgranično mnogo poverenja u njega i više ga gledam kao svoju srodnu dušu, nego kao dečaka, jer je on moja druga polovina.

  • Marija Tasić

    Sonja, znam kako ti je. Kod mene je isto skroz, samo ja nisam imala hrabrosti da mu to kažem, a ne znam koliko ću još moći da izdržim.

  • Sonja Vejnović

    Mene je moja simpatija, tj. najbolji drug, odbila. Evo, sada plačem, jer bih dala život za njega, a on nije ni svestan koliko ga volim! Trči za nekim ko ga ne voli i hoće da bude sa njim samo iz koristoljublja! Volim ga, volim ga, volim ga!

  • Nataša Gajić

    Nema prijateljstva između muškarca i žene – poznata stvar. Svaki takav pokušaj će prvom prilikom dobiti najpre obrise, a zatim i prave dimenzije one seksualne, a možda i ljubavne, kako to već po pravilu ide. Možda u nezrelom tinejžerskom dobu, kad sve nekako ide „čoporativno“, žurke i društvanjac, možda sve i izgleda tako, razdruženo i bez zadnje primisli o bilo kakvoj tješnjoj vezi, ali i tu provejava parnjak i moguća kombinacija u svim mogućim režijama. Rijetki su „usamljeni jahači“, a i oni tek povremeno. Druženje je polazište za izbacivanje u orbitu srećnih okolnosti ili čak ljubavnih stradanja, pa ko se opeče, a ko se vrati tek prividno na polazištu i ostane drug koji gasne, jer nema potpore za dugoročnost nedefinisanog, neodređenog odnosa. Čak i međusobno povjeravanje, kao glavna odrednica prijateljstva, vuče ga još jačoj bliskosti i „kuda to vodi“. Dakle, zaljubljeni ste i gledajte šta ćete s tim – mašta ili nešto konkretno.