Zašto ne prevariti?

Osećate se usamljeno i nevoljeno. Možda su vas dečko ili devojka iznervirali, ili vam se čini da prema njima više ne osećate strast, ili da je oni ne osećaju prema vama, ili… Tek, nešto u vezi ne štima. Ono što će neki u takvim situacijama uraditi jeste to da prevare dečka (devojku), i to najčešće sa osobom koja im ništa posebno ne znači. Počeće da flertuju, smuvati prvu osobu koja im se iole dopadne i prevariti svog dragog ili dragu. Šta će posle? Posle će već videti šta će.

Ipak, da li je to pravo rešenje problema? Da li stvarno verujete da će prevara zaista nešto rešiti (koliko dugo mislite da će vas držati „ma, pokazaću ja njemu/njoj“ raspoloženje?), ili ipak negde duboko (možda toliko duboko da, dok ste besni, ne želite to sebi da priznate) znate da ćete tako samo napraviti dodatan problem i bespotrebno povrediti svog dragog (dragu)? Evo još nekih razloga zbog kojih se varanje nimalo ne isplati, samo vam donese puno gnjavaže.

1. Ponovo treba prolaziti kroz sve ono foliranje koje je maltene obaveza na početku svake veze. Treba se smeškati, slušati sve što „kandidat/kandidatkinja“ imaju da vam kažu, impresionirati ih briljantnom konverzacijom… Onda, treba se pred njima pojavljivati u najboljem izdanju, super garderobi, sa super frizurom… Vaš stalni dečko ili stalna devojka vas vole i u neispeglanoj majci i neočešljane, zanima ih ono što im pričate, sa njima možete opušteno da se ponašate i da se ne folirate.

2. Sa stalnim dečkom ili devojkom ćete mnogo više uživati u vođenju ljubavi nego sa nekim koga ste tek upoznali. Oni znaju vaše potrebe, šta vam prija, a šta ne. Plus, možete i da ih usmeravate, što biste se verovatno stideli da uradite sa „nekim bez veze“ ko vam samo služi za prevaru.

3. Kad smo kod vođenja ljubavi, eksperimentisanje daje veliku draž u svakoj vezi. Čak i veoma stidljivi će se u stalnoj vezi opustiti i pustiti mašti na volju. Međutim, za opuštanje je potrebno vreme – a njega sa nekim koga ste tek smuvali nemate.

4. Polne bolesti. Kako možete biti sigurni da dečko ili devojka koju ste tek upoznali (i odmah odveli u krevet) nema neku polno prenosivu bolest? Bolje je držati se svog provereno zdravog dečka (devojke).

5. Međusobno poverenje. S vremenom se u vezi izgradi međusobno poverenje. Znate da vas vaš dragi (draga) neće ostaviti nakon seksa, da neće loše misliti o vama nakon vođenja ljubavi i da će uvek biti tu kada vam zatreba. Da li stvarno mislite da to isto možete očekivati od nekog koga ste tek upoznali u klubu i o kome zaista ništa ne znate?

U čemu god da je problem, prevara nije rešenje, već samo dodatak tog problema. Uvek je bolje ne pribegavati prevari, ma koliko u nekom trenutku bili besni i frustrirani, već se potruditi da rešite problem. Ako to baš nije moguće, treba raskinuti – ali bez laži i varanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar