Želite lep ten? (2)

Znate da treba da čistite kožu kako biste s nje uklonili masnoće i smanjili šansu da se pojave bubuljice; ipak, ma koliko vam bila masna koža, nemojte je čistiti više nego dvaput dnevno, inače ćete podstaći kožu da dodatno luči masnoće. Isto tako, proizvode protiv bubuljica koristite dva, eventualno tri puta dnevno, kako ne biste isušili kožu i time podstakli pojačano lučenje masnoća (i, samim tim, pojačano stvaranje bubuljica).

Kada perete kožu, činite to malim, kružnim pokretima, od brade naviše. Jeste najlakše i najbrže oprati kožu odozgo naniže, ali tako će izgubiti elastičnost – a ako se to desi, uprkos svojim mlađahnim godinama, izgledaćete kao tetka ili ujka sopstvenim vršnjacima.

Piling je veoma koristan za kožu, naročito ako je masna. Trebalo bi ga obaviti jednom nedeljno – nikako češće! Za to vam nisu neophodni nikakvi skupi preparati, piling možete napraviti i sami tako što ćete samleti zob u blenderu, a onda dodati jogurt tako da smesa bude gustine paste. Smesu masirajte u kožu dva minuta (ne pregrubo, nije vam cilj da se „oderete“), isperite i završili ste s pilingom!

Ići sa žurke na žurku je super, a kad svima pričate kako ne stižete da spavate od silnih žurki, delujete „kul“. Međutim, da bi vaš ten lepo izgledao, neophodan vam je san – po mogućnosti, solidnih osam sati svake noći. Jeste super ako ste toliko popularni da vas na svaku žurku zovu, ali ako zbog toga hronično ne spavate, izgledaćete kao veoma popularan vampir; plus ćete zbog hronične neispavanosti postati razdražljivi (provereno u praksi), pa ćete okolini ličiti na razdražljivog vampira – što već nije „kul“.

Sve u svemu, ma koliko vam koža problematična bila (izuzev u zaista ekstremnim slučajevima, koji zahtevaju pomoć dermatologa), njena nega nije preobimna – čišćenje i odgovarajuća krema dvaput dnevno, maska i piling jednom nedeljno, izbegavanje da na nju dospe bilo šta prljavo (telefonska slušalica, tkanina, prljave ruke), plus pravilna ishrana. Nije teško, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar