Zreli za prvi put? (2)

Da li jedno drugom u potpunosti verujete? Ovo je veoma bitna stavka kako biste u toku vođenja ljubavi mogli da se opustite i da uživate u potpunosti. Da li stvarno želite da vam prvi put bude s „lujkom“ koju ste tek upoznali na žurci, o kojoj skoro ništa ne znate, osim da hoće da spava s vama – uključujući i to da možda nema neku polnu bolest (ako tek tako prilazi momcima po žurkama i pristaje da spava s onima koje je tek upoznala, polna bolest uopšte nije isključena)? Možda želite da vodite ljubav s veoma šarmantnim, ali vama ipak nepoznatim dečkom koji vas postojano snabdeva alkoholom kako biste bile popustljivije? Jedino s osobom s kojom ste već neko vreme možete da podelite svoje strahove u vezi s prvim putom, a to će vas opustiti i stvoriti još lepšu intimnost između vas dvoje.

Da li znate kako vaše telo reaguje na različite dodire? Ako ne, vreme je da to otkrijete, tako što ćete sami sebe dodirivati i istraživati (pazite samo da se ne povredite). Stidite se da dodirnete sami sebe, bar kad se radi o osetljivim delovima? Hej, pa to je vaše telo, zašto biste se stideli? Pored toga što ćete uživati, kasnije ćete i dečku ili devojci moći da pokažete šta je to što vam prija, što će vas oboje poštedeti neprijatnosti i razočarenja tipa „on me ne dodiruje tamo gde mi prija“. Ako se stidite ili vam je neprijatno da istražite potrebe sopstvenog tela, niste zaista spremni ni za vođenje ljubavi.

Da li poznajete potrebe tela svog dečka ili devojke? Svaka osoba drugačije reaguje na različite dodire – nešto što nekome prija drugu osobu može ostaviti ravnodušnom ili je čak iritirati. Zgodno je da se upoznate bar s nekim potrebama tela svog dečka ili devojke i pre nego što prvi put vodite ljubav (recimo, petingom), jer će tako seks biti mnogo lepši za oboje.

Naravno, postoji i mogućnost da preskočite sve navedeno i da to samo „već jednom obavite“. Samo, tada vam prvi put neće ostati u sećanju kao nešto lepo i romantično, već kao nešto bez veze – dobro, i to ste obavili i ne želite više da razmišljate o tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar