Zvezde i šminka

Verovatno ste se bar nekom prilikom upitali kako zvezdama uspeva da izgledaju tako savršeno. Dobro, radi tu i kompjutersko doterivanje; rade i čitavi timovi stručnjaka čiji je posao da zvezde učine neodoljivim. Što se kompjuterskog doterivanja slika i snimaka tiče, to vam ne pomaže baš mnogo kada neko treba uživo da vas vidi – ali šta je to što timovi stručnjaka izvode pa da zvezde izgledaju tako kako izgledaju? Postoje li tu neki trikovi koje biste možda i vi mogli da primenite? Evo nekih trikova u šminkanju.
Smeđe oči Natali Portman liče na oči srne, pa su joj glavni adut – a to znači upotrebu senki. Uz takve oči dobro ide kombinacija dveju senki – jedna je svetlija, služi kao osnova i nanosi se sve do ispod obrva, a druga treba da bude siva ili smeđa i da se nanese uz trepavice i u prevoju kapka.
Kejt Blanšet ima lep ten i on joj služi kao adut. Koristi šminku umerenih boja kako bi njen prirodni ten došao do izražaja i obavezno nanosi rumenilo. Uz njenu svetlu kožu dobro ide ružičasto rumenilo, a idealno je kada se kombinuje sa svetlijim puderom u prahu, koji se nanosi na slepoočnice i ispod jagodica.
Veoma lep ten ima i Kejti Holms, pa ga i ona koristi kao adut. Mlada je i ten joj prirodno izgleda sveže, što ona ističe kvalitetnom podlogom za šminku koja se prilagođava boji kože i daje joj somotast izgled, kao da je nanet i puder.
Gven Stefani je prepoznatljiva po crvenom ružu za usne, jarkom i upadljivom, koji skreće pažnju s njenog ćoškastog lica. Ovo je veoma efikasan trik, ali zbog jarke boje ruža mora biti besprekorno (to jest, izuzetno precizno) izveden: u tome pomažu tanka četkica zaobljenog vrha, kojom se lako dospeva i u uglove usana, a prethodno treba oivičiti usne olovkom (obavezno u istom tonu).
Andželina Džoli je savršeno svesna da su njeno glavno oružje zavođenja usne. Pošto su njene usne pune, na njima ne treba da se nađe ruž jarkih boja – to bi bilo prenapadno i neukusno. Zato Andželina svoje usne ističe samo sjajem – i odlično joj uspeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar