4 iznenađujuće upotrebe malih kesica sa silika gelom na koje ste naleteli u svojim novim cipelama

Silika gel možete pametno iskoristiti

Svi smo ih videli makar jednom: te male bele kesice sa malim kuglicama u njima. Šanse su velike da ste ih verovatno bacili kada ste ih pronašli u svojim novim cipelama ili u torbi koju ste upravo kupili.

Ali da li ste znali da postoje neke iznenađujuće stvari koje možete učiniti sa ovim malim kesicama?

Šta je to?

Dakle, naziv stvari koja se nalazi u tim kesicama je silika gel. A silika gel upija vlagu.

To znači da, kada naručite cipele ili neki drugi paket, kesice od silika gela su tu kako biste bili sigurni da vaš novi predmet ne povuče vlagu.

Jedna iznenađujuća činjenica, kako prenosi „Tips and Tricks“, o ovim malim kuglicama je da su one zapravo netoksične. Dakle, iako na kesici uvek piše da ne treba da je jedete, ovo upozorenje nema nikakve veze sa otrovnim gelom.

To ih naravno ne čini hranom i ne bi trebalo da ih jedete ni na koji način. I dalje predstavljaju opasnost od gušenja i mogu da sadrže neke druge štetne hemikalije. Ali mogu da se upotrebe na više načina.

1. Kondenzacija u automobilu

Ako ove male kese upijaju vodu, mogle bi da budu korisne u vašem automobilu. Ako mrzite kondenzaciju na prozorima automobila, silika gel bi mogao da bude rešenje koje vam treba. Samo uzmite neke od ovih kesica i stavite ih na kontrolnu tablu. Kada to uradite, one će apsorbovati svu kondenzaciju na vašim prozorima i moći ćete da vidite sve jasno.

2. Izvlači vlagu kao i pirinač

Verovatno znate da će vam pirinač pomoći da oživit svoj voljeni telefon kada ga ispustite u toalet-šolju. Ali šta ako nemate pirinač sa sobom? Tada će vaše vrećice od silika gela spasiti dan. One rade jednako dobro kao pirinač u izvlačenju vlage. I pre nego što to shvatite, ponovo ste na mreži!

3. Održavanje nakita

Da li volite da vam nakit bude sjajan i zlatan? Kao kada ste ga kupili? Silika gel će vam pomoći da ih tako održite. Ako svoj nakit stavite u vlažno okruženje, on će na kraju promeniti boju. Ako stavite kesicu silika gela u kutiju za nakit, vlaga neće imati šanse, a silika gel će pomoći da vaš nakit izgleda sjajno i novo tokom cele godine.

4. Polaroidi

Ako još imate fotografije svojih omiljenih uspomena u albumima, sigurno je da ne želite da one izblede. Ako stavite kesice od silika gela između stranica vaših foto-albuma, slike će ostati jasne i lepe. Ove male kesice će vam obezbeditei da uživate u svim tim uspomenama dugi niz godina.

Kao što smo rekli, kesice silika gela mogu da budu izuzetno korisne. Kladimo se da ih sledeći put nećete tek tako baciti!

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cipeledomgenijalnosilika-gelupotreba
Komentari (0)
Dodaj komentar