4 vrste biljaka koje uopšte ne izazivaju alergijske reakcije na polen, a pravi su ukras svake bašte

Ako ste ljubitelj cveća, a patite od alergije na polen, opustite se. Postoji mnogo vrsta koje ne izazivaju alergijske reakcije. Stručnjaci predlažu koje cveće da gajite, ako ste osetljivi..

Begonija
Begonija koja se uzgaja zbog cveta izbacuje jako malo polena, a cveta neprekidno i veoma obilno. I begonija koja se gaji zbog ukrasnog lista je predivan ukras senovitih bašta ili terasa. One vole toplotu i vlagu, ne podnose direktno sunce i ne smeju nikada biti bez vode.

Petunija
Petunije ispuštaju slab miris koji postaje mnogo izraženiji kada se gaje u velikom broju. Međutim, njihov polen se ne smatra alergenom.

Kamelija
Kamelija ima miris jednako lep kao i cvet. Kamelija ima na cvetu i muški i ženski reproduktivni organ, odnosno samooprašuje se, te ne rasipa polen. Neodoljiva kamelija je grm koji cveta od jeseni do proleća.

Hibiskus
Cvetovi hibiskusa proizvode veoma težak polen koji se ne prenosi vazduhom. Međutim, ljudi koji pate od alergija treba da budu oprezni prilikom konzumacije čaja od hibiskusa koji je napravljen od cvetova jer čaj može da sadrži i polen, piše Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alergijabaštabiljkepolen
Komentari (0)
Dodaj komentar