5 boja u kojima nikada ne treba kupiti kuhinju, tvrde stručnjaci

Dok je izbor boja važan u svakoj prostoriji vašeg doma, može biti teže, ali i dugotrajnije i skuplje, prilagoditi svoje ideje boja za kuhinju. Međutim, ono što za početak treba znati su nijanse za koje stručnjaci kažu da nikako ne pripadaju ovoj prostoriji.

Nije tajna da su ideje za bele, neutralne i zelene kuhinje poslednjih meseci podigle puno prašine u industriji dizajna, međutim, ovi tonovi su možda proživeli svoje najbolje dane, kažu stručnjaci za boje. Evo nijansi koje treba izbegavati u 2022. godini.

1. Crvena

Crvena je nekako oduvek bila kontroverzan izbor u kuhinji, pa nije iznenađujuće da stručnjaci upozoravaju na to i to naročito kod velikih površina kuhinje u crvenoj boji. Kuhinja je prostor u kojem treba da se opustite dok kuvate, jedete ili ugošćujete prijatelje. Za mnoge je crvena boja moćna i previše ometajuća za ovu specifičnu prostoriju.

Stoga, uprkos svojoj poznatoj sposobnosti da poboljša vaša čula (i potencijalno poboljša ukus hrane), za mnoge je ovu strastvenu nijansu najbolje „poslužiti“ van kuhinje.

2. Sjajna bela

Koncept potpuno belih kuhinja izazvao je raspravu kao jedan od kuhinjskih trendova koje treba izbegavati, a sjajna bela, čak i u umerenim količinama, pala je u potpunu nemilost među dizajnerima. Ako i dalje želite ugraditi belu kuhinju u svom domu, stručnjaci preporučuju da se odlučite za kremasto beli ili čak ton „boje pečuraka“, toplu sivkasto-smeđu nijansu bele, koji će biti puno topliji i privlačniji.

3. Žuta

Stručnjaci kažu da ova fluorescentna nijansa odvlači pažnju od ostalih lepih predmeta koje možda imate u svojoj kuhinji, poput radnih ploča ili osvetljenja. U vašoj kuhinji se već događa puno toga, a sigurno vam ne treba osećaj haosa kojem doprinosi jarka žuta boja.

4. Bež

Premda se bež može činiti kao siguran izbor koji će izdržati test vremena, stručnjaci upozoravaju da bi bež kuhinja mogla da izgleda dosadno i beživotno. Bež često daje konzervativan utisak, tvrde oni, pa predlažu da se odlučite za riskantniju, ali elegantnu nijansu.

5. Tamno zelena

Premda je izgled kuhinje uvek prioritet, stručnjaci upozoravaju da neke nijanse mogu uticati na vrednost vaše kuće. Među najistaknutijim od svih je tamnozelena. Boje koje treba apsolutno izbegavati su tamnije boje i nijanse zelene, plave, crvene i ljubičaste, koje će baciti senku na hranu i zamračiti prostor. Zelenu i narandžastu naročito treba izbegavati u kuhinjama.

Dakle, ako razmišljate o prodaji svog doma s tamnozelenom kuhinjom, možda bi trebalo da još jednom razmislite. Ova boja, kažu, ruši cenu nekretnine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojekuhinja
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da, imamo para pa ćemo mijenjati kuhinju par puta godišnje, Obična glupost

  • Anonimni

    Alal vam tekst!

  • Mare

    Pa koju onda boju da stavim? Šta ostaje? Plava i crna i neke još gluplje

  • Zoka

    Hvala stručnjacima za boje, da ih samo podsetim da kuhinja nije suknja, pa da je zbog boje menjamo svake godine. Kakva glupost