5 saveta za čišćenje koji su zapravo mitovi

Neki od saveta i trikova za čišćenje koje ste dobili od vaših roditelja, baka i deka (pa čak i od profesionalaca u ugostiteljskoj industriji) ne samo da ne rade, već mogu da pogoršaju nered.

Otkrivamo vam pet najraširenijih mitova o čišćenju koji nisu ni približno efikasni koliko neki tvrde da jesu!

Mit #1: Novine daju staklu sjaj bez tragova

Iako je nekada bilo tačno da bi čišćenje prozora nagomilanim novinama ostavilo za sobom sjaj bez mrlja, vremena su se promenila. Današnje novine su mnogo tanje nego što su bile, što znači da se raspadaju mnogo brže i verovatno će vam ostaviti mokri, kašasti nered.

Mit #2: Kesice čaja mogu da uklone smrad iz cipela

Suve vrećice čaja mogu biti dovoljno upijajuće da poboljšaju miris smrdljivih cipela, ali su daleko od najefikasnije opcije.

Mit #3: Posipanje soli na mrlju će je ukloniti

Tretiranje mrlje solju neće pomoći da je uklonite – u stvari, moglo bi je pogoršati! Umesto toga, obrišite mrlju suvom krpom, a zatim je isperite hladnom vodom i našpricajte sredstvom za uklanjanje mrlja.

Mit #4: Mop je najefikasniji u čišćenju podova

Većina ljudi navodi mop kao najefikasniji tip krpe za čišćenje prljavih podova, ali to nije najbolje rešenje. Iako su krpe na mopu veoma upijajuće i odlične za čišćenje, nisu idealne u sakupljanju prljavštine.

Mit #5: Osveživači čiste vazduh

Ne dozvolite da vas nos zavara! Proizvodi koji reklamiraju „svež“ ili „čist“ miris ne moraju nužno da uklanjaju prljavštinu ili ubijaju bakterije. Zapravo, većinu vremena ovi mirisi ne rade ništa osim ispunjavanja prostora sintetičkim mirisom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenje kućečišćenje stanamitovi
Komentari (0)
Dodaj komentar