5 upotreba samolepljive trake koje će vam olakšati život

Srebrna, široka i vrlo čvrsta lepljiva traka kakva se najčešće koristi kod lepljenja ambalaže zapravo ima neverovatno široku paletu korištenja. Ali, prvo jedna napomena: ovde mislimo na lepljive trake od tekstilne structure, dakle, ne uobičajene selotejpe. Ako još niste, nabavite i vi svoju rolnu i osim za lepljenje predmeta i kutija upotrebite je na još 5 neverovatnih načina.

Protiv bradavica

Verovali ili ne, samolepljive trake uspešno odstranjuju bradavice, a tajna se krije u snažnom lepilu. Izrežite komadić trake veliki tek toliko da prekrije bradavicu, zalepite ga na prethodno očišćeno područje. Postupak ponavljajte svaki ili svaki drugi dan. Šesti dan odstranite mrtve ćelije (pomoću turpije za nokte ili kamena za pete) te očistite i ponovno zalepite novi komadić trake. Postupak ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

Protiv nastajanja bolnih žuljeva

Kupili ste novu obuću i već nakon kratkog nošenja osećate da će vam vrlo brzo nažuljati kožu? Ne morate trpeti bol i čekati da se iziritirano mesto pretvori u žulj, već posegnite za lepljivom trakom. Komadić trake zalepite na nažuljano mesto, ali bez nabora. Ako se koža već oštetila i pretvorila u žulj, na sredinu ljepljive trake zalepite komadić gaze i sve zajedno preko žulja. Bol će nestati, a obuću ćete moći da nosite bez problema.

Protiv insekata

Dosadni komarci, muve, moljci i noćni letači koji kruže po našem domu postaće prošlost uz pomoć ovog trika. Odrežite komad trake i zarolajte ga po dužini, tako da spoljna strana ostane lepljiva, pa zalepite na donju stranu police ili na zid. Samolepljiva traka će se pretvoriti u vrlo efikasnu zamku za insekte. Za kuhinjske moljce komadić trake presavijte u valjak (kao kada lepite postere na zid) pa ga zalepite na unutrašnju stranu vrata od ormarića.

Protiv klizavih cipela i papuča

Kupili ste nove cipele (posebno štikle) koje se jako klizaju ili možda imate nove papuče u kojima se kližete po kućnom podu? Problem će biti rešen u dva poteza. Otkinite komad lepljive trake i jednostavno ga zalepite na gazište cipele ili po dužini papuče. Struktura i materijal od kojeg je lepljiva traka napravljena sprečiće klizanje i vaš hod pretvoriti u gracioznu šetnju. Što se kućnih papuča tiče, ovaj trik je posebno koristan za decu.

Za čišćenje dlačica

Dlačice na odeći ili nameštaju više nisu vaš problem, barem dok pored sebe imate lepljivu traku. Odrežite komad trake i lepljivom površinom tapkajte po materijalu. I najsitnije dlačice ostaće zalepljene na traci, a vaša odeća i nameštaj uredan i čist.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lepljivatrakaupotreba
Komentari (0)
Dodaj komentar