7 trikova kako da eliminišete dosadnu prašinu u stanu

Nije se lako rešiti prašine u stanu budući da se konstantno nakuplja. Znamo da se treba čistiti odozgo prema dole i rešiti sitnica, ali znate li i ove trikove?

Dečje maramice
Da biste se rešili prašine, mrvica i mrlja na tastaturi, daljinskim upravljačima ili bilo kojoj plastičnoj površini sve što trebate učiniti je sve to otresti i obrisati dečjim vlažnim maramicama. Rezultat je sjajan. Samo pre čišćenja proverite jesu li laptop ili televizija isključeni.

Omekšivač
Kako biste se rešili prašine na površinama i produžili stanje bez vidljive prašine, možete pripremiti poseban rastvor. Uzmite 1 decilitar omekšivača i 4 decilitra vode.

Uspite smesu u raspršivač i po potrebi očistite sve što želite, čak i ogledala, staklene stolove i tuševe.

Četkice za šminkanje
Želite li očistiti neka teško dostupna mesta, to vam mogu olakšati četkice za šminkanje s prirodnim vlaknima. Na primer, možete ih koristiti za uglove unutar nameštaja, uglove prostorija ili između roletni.

Nivo vlažnosti
Kako bi se izbeglo nakupljanje prašine u velikim količinama, često je dovoljno održavati ravnotežu vlage u domu na oko 40-50 odsto.

Ne zaboravite zavese
Uvek zaboravljamo na zavese, iako su doslovno prekrivene prašinom (pogotovo ako su sintetičke). Najbolje ih je jednom godišnje odneti u hemijsku čistionicu i dvaput mesečno usisati.

Valjak za dlačice
Valjak s lepljivom površinom se dobro nosi s čišćenjem abažura, ukrasnih jastuka i drugih površina od prašine, dlaka ili sitnih nečistoća.

Operite zidove (ali s vlažnom, a ne mokrom krpom)
Ako često perete zidove vlažnom krpom od mikrofibera, kuća će izgledati puno urednije, a vazduh će biti ugodniji za disanje piše Brightside.

Voda uklanja 90 odsto prašine. Ako morate birati između suvog i mokrog čišćenja, odaberite drugu metodu. Važno je brisati zidove jednom svakih nekoliko meseci kako biste sprečili nakupljanje prašine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prasinastan
Komentari (0)
Dodaj komentar