Ako pravite ovu grešku, verovatno privlačite pauke u spavaću sobu

Verovali ili ne, postoji jedna velika greška koju možete da napravite i koja bi mogla privući pauke u vašu spavaću sobu – previše retko menjanje posteljine.

Koliko često treba da perete posteljinu zavisi od mnogih faktora. Generalno, možete se izvući sa menjanjem posteljine svake dve nedelje pod normalnim okolnostima. Ovo posebno važi ukoliko spavate sami, ne znojite se mnogo u snu, nemate kućne ljubimce u krevetu i živite u umerenoj klimi, prenosi House Digest.

Međutim, jednom nedeljno može biti neophodno ako se mnogo znojite u snu, spavate goli, imate kućne ljubimce koji spavaju u vašem krevetu, živite u vrućoj ili vlažnoj klimi, ili ste bolesni ili se oporavljate od bolesti. Kada svoju posteljinu održavate čistom, to direktno utiče na to da li će pauci smatrati vaš krevet i sobu privlačnim.

Zašto pauci vole prljave čaršave

Prljava posteljina može lako privući pauke u vaš krevet zbog nekoliko ključnih faktora, od kojih je najveći faktor povećan izvor hrane. Svaki dan odbacujemo milione mrtvih ćelija kože, posebno dok spavamo. Ove ćelije se, zajedno sa našim znojem, nakupljaju na prljavim čaršavima, stvarajući gozbu za paukove za lov (poput stenica koje pauci jedu), kao i mrvice za užinu.

Takođe, prljave posteljine upijaju telesna ulja i mirise koje emitujemo dok spavamo, što može privući prljavštinu i bakterije, što zauzvrat može privući insekte koji će zvati pauke. Prljava posteljina takođe stvara toplije i vlažnije okruženje zbog zarobljenog znoja i telesne toplote. Ovo privlači insekte koji vole vlagu poput grinja i komaraca, dodatno povećavajući privlačnost vašeg kreveta za gladne paukove koji traže lak obrok.

Nenameštanje kreveta takođe može biti faktor. Zgužvani, neoprani čaršavi pružaju više skrivenih područja za druge insekte da se sakriju, stvarajući još jednu priliku koja privlači pauke koji traže plen.

Kako spriječiti dolazak paukova u spavaću sobu

Jedan od načina da se rešite paukova u svom domu i sprečite da se vrate jest održavanje posteljine čistom. Redovnim pranjem i održavanjem dobre higijene spavaće sobe možete znatno smanjiti privlačnost svog kreveta za paukove. Redovno perite posteljinu vrućom vodom i potpuno je osušite. Osim toga, postoje i drugi načini da svoju sobu učinite manje privlačnom za paukove, prenosi N1.info.hr.

Neuredna soba može stvoriti uslove u kojima će pauci želeti da se zadržavaju. Nered oko vaše sobe nudi obilje uglova i pukotina u kojima se pauci mogu sakriti od predatora, graditi mreže i polagati jaja. Kutije, gomile odeće, stvari ispod kreveta i prašnjavi uglovi postaju potencijalna skrovišta za pauke. Neuredne sobe često privlače više insekata koje pauci vole da jedu, kao što su muve, komarci i srebrne ribice. Mrvice na podu, prepune kante za otpatke i izvori stajaće vode kao što su slavine koje propuštaju ili činije za kućne ljubimce mogu podstaći insekte da vašu sobu učine svojim domom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškapaukpaukovispavaća soba
Komentari (0)
Dodaj komentar