Ako vam curi voda iz frižidera, ovo su mogući razlozi i rešenja ovog problema

Ovo je čest i neprijatan problem koji može da uništi hranu i čini dno frižidera i pojedinačne police prljavim, a uz sve to nije dobro ni po pitanju higijene. Srećom, ovaj problem, uz nekoliko stručnih saveta može lako da se reši.

Tako da ako ste primetili da voda kaplje na dno nakon čišćenja frižidera ili se skuplja ispod njega, evo dva uzroka i jednostavnih rešenja.

Odvod za odmrzavanje je blokiran

Začepljen odvod za odmrzavanje najverovatniji je uzrok curenja vode. Verovatno je blokiran ostacima hrane, što zatim uzrokuje nakupljanje vode koja se zatim pretvara u led. Time se sprečava isticanje kondenzacije iz frižidera, umesto toga skuplja se na ili na policama, natapajući i uništavajući hranu pohranjenu na njima.

Kako biste sprečili stvaranje vode unutar uređaja, često čistite odvodni otvor. Možete da ga očistite mekom slamčicom ili sredstvom za čišćenje cevi, piše Srbija Danas.

Ako ovo ne uspe, možete da pokušate da isperete odvod frižidera toplom vodom uz pomoću pipete. Ako ni to ne uspe, možda ćete morati da izvučete frižider od zida i da pronađete odvodnu cev za odmrzavanje i očistite sigurnosni gumeni ventil koji bi mogao da bude mesto gde je nastala blokada.

Začepljen je dovod vode

Ako se ispod frižidera stvaraju vodene lokve ili ako ledomat ne radi ispravno, verovatno je začepljen dovod vode koji ćete morati da popravite brzo. Isključite frižider i zatim proverite da li je ventil zatvoren bez ikakvih bez curenja ili savijanja. Ovaj se ventil najčešće nalazi ispod sudopera ili iza frižidera.

Vrlo često, led će da bude odgovoran za nastalu blokadu, tako da će frižider morati da ostane isključen dva sata dok se ne odmrzne. U slučaju puknuća na dovodnom vodu, jeftino ga zamenite novim i lako ga ponovo postavite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frizidervoda
Komentari (0)
Dodaj komentar