Ako vam se led nakuplja u zamrzivaču, samo ubacite ovu namirnicu i rešite problem

Naslage leda nastaju usled viška tečnosti i vlage u frižiderima i zamrzivačima. Pre svega, treba da se uverite da su namirnice i hrana u kesama dobro zatvoreni i upakovani i pravilno uskladišteni u zamrzivaču. Osim činjenice da novi uređaji na tržištu danas dolaze sa ‘no frost’ tehnologijom, mnogi se i dalje bore sa ovim problemom.

A da biste sprečili stvaranje leda na zidovima frižidera, prvo ga očistite, odnosno odmrznite i frižider i zamrzivač. Nakon što ste potpuno očistili uređaj, osušite sve zidove i lagano ih premažite uljem. Ulje bi trebalo da otežava formiranje i formiranje novog leda. Led najčešće nastaje zbog viška vlage u frižideru i zamrzivaču, tako da uvek treba voditi računa o svim kesama sa hranom koje držite unutra.

Vodite računa da sve posude i kese sa hranom budu zatvoreni kako bi iz njih izlazilo što manje vode, prenosi DomInVrt.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ledzamrzivač
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Anonimni,kralju,😄 Pa da li je ovo realno,dokle smo dogurali? Koji UV faktor ne rekoste?

  • Dušan

    Nemojte pisati predloge da ljudi njima uništavaju svoju imovinu! Vi niste normalni! Ko normalan premazuje frižider uljem? Takav može odmah da se baci! Što se tiče leda, očigledno je frižider u kvaru! Ili je u kvaru kompresor jer ne stvara dovoljan pritisak, te se mora menjati, ili nema dovoljna količina gasa u sistemu! I jedno i drugo rade samo visoko specijalizovani servisi, a popravka košta koliko upola novog frižidera!

  • Anonimni

    Najbolje je za premaz staro motorno ulje. Može se naci kod automehaničara

    • Anonimni

      „samo ubacite ovu namernicu i resili ste problem“ Jos jedna prevara od naslova ,vise i ne treba sitati ove idiote koji navlace ljude da klikcu na njihove nadlove