Ako vam smetaju insekti u domu, evo kako možete besplatno rešiti problem

Jesen je uveliko u jeku, a jedan od glavnih simbola ovog godišnjeg doba su kesteni. Njihova topla boja, miris, ukus doprinose tome da budu definitivno jedno od najpopularnijih i najpoznatijih voća svih vremena. Svojstva kestena korisna i za zdravlje organizma (ako uzmemo sve njegove vitamine) i kao kozmetički proizvod. Ne znaju svi da su kesteni izvrsni saveznici našeg vlasišta.

Ukratko, pravi su dar prirode. Kad dođe ovo godišnje doba, od oktobra do decembra, napunimo kuću kestenom. Lepi su i kao dekoracija ali i ukusni pečeni ili kuvani. Ne znaju svi da postoji stari trik naših baka u kojem su glavni junaci kesteni. Naše bake – koje su uvek bile u pravu – stavljale su ih na prozorske daske, ali i na nameštaj u kući. Razlog će vas iznenaditi.

Naši preci uspevali su da pronađu izuzetno efikasna i nezamisliva rešenja za svaki problem, ma koliko mali bio. Postavljanje kestena na prozorsku dasku vrlo je star trik koji se ukorenio još u davnim vremenima. Ako i danas govorimo o tome, to znači da postoji istina u pozadini. Glavna svrha ove prakse je zauvek ukloniti pauke iz našeg doma. Nažalost, zimi, kada je jako hladno i vlaga raste, pauci pokušavaju da pronađu sklonište na toplim i suvim mestima. Naše kuće su idealne. Praktično je nemoguće sprečiti njihov ulazak: uspevaju da prodru kroz vrlo tanke šupljine i male rupice. Međutim, ovom metodom to svakako možemo sprečiti.

Kesteni u prozoru

Kesteni imaju miris i aromu koja odbija pauke. Njihov miris ih drži podalje. Za pojačavanje mirisa preporučuje se da izbušite rupe u plodu. Tako ih možete držati podalje, naročito ako kestene postavite u nekoliko uglova kuće. S ovom metodom ne morate potrošiti ni dinara na kupovinu raznih repelenata protiv insekata. Ali, ako želite da celu kuću preplavite mirisom kestena, možete kupiti posebne dezodoranse. Mirisna kuća, a ni traga od pauka!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

insektikesten
Komentari (0)
Dodaj komentar