Biće savršena za mališane: Saveti za uređenje dečje sobe

Uređenje doma zahteva dosta vremena i pažnje kako bismo sve doveli do savršenstva. Naročito je bitno kada uređujemo dečiju sobu jer želimo da se naša deca osećaju spokojno i srećno u prostoru koji je samo njihov.

Feng šui je veoma popularan koncept uređenja prostora, a prilično je važan ukoliko uređujete dečiju sobu. Tajna je u dodavanju malih elemenata u prostor koji će ga činiti toplijim i prijatnijim za dete.

Feng šui diktira sve, od pravilnog postavljanja kreveta, pa sve do bitnih dekorativnih stvari. Cilj je stvoriti dečiju oazu i mesto gde će se dete uvek osećati lepo i sigurno.

Kažu da deca i roditelji mogu uživati u uspesima i u životu ukoliko ih prostor podržava.

Evo nekoliko feng šui saveta koji će vam pomoći.

1. Poravnajte dečiji krevet sa najširim delom sobe.
Pobrinite se da vaše dete vidi vrata sobe, ali da nije direktno povezano sa njima. Vaše dete ne bi trebalo da deli zid sa toaletom, a kreveti na sprat se ne preporučuju.

2. Napravite prostor za učenje i postignuća

Ukoliko opremite prostor za učenje, ostavite radni sto i lampu u sobu, time pokazujete detetu značaj obrazovanja. Na južnom zidu neka bude prostor za njegove nagrade i diplome kako biste mu pokazali koliko ste ponosni na njega.

3. Koristite svetlost, boju i umetnička dela

Svetlost i vedre boje su idealne za srećno okruženje. Najbolji izbor su žuta boja, svetlozelena, ljubičasta i ružičaste nijanse, a smatra se da je žuta boja najbolji izbor.

4. Stavite fotografiju porodice u dečiju sobu

Najbolje bi bilo da to bude neka srećna slika sa zajedničkog događaja ili porodičnog putovanja. To detetu pruža osećaj pripadnosti, a može biti dobar podstrek da se problematično dete dovede u red.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečja soba
Komentari (0)
Dodaj komentar