Čim krenu kiše iz odvoda vam se širi nesnosan SMRAD? Sipajte ovo sredstvo i rešićete problem

U odvodu se često nakupljaju razni ostaci hrane, pa dolazi do neprijatnih mirisa. Treba paziti da ovi ostaci  ne dođu do cevi, jer može doći do začepljenja. Potrudite se da redovno čistite odvod, kako ne bi došlo do nakupljanja bakterija.

Srećom, postoji jednostavno rešenje za ovaj problem. Nema potrebe da koristite hemikalije koje mogu biti štetne po vaše zdravlje.  Ovo će ukloniti i najtvrdokornije mrlje, otčepiti odvod i rešiti problem neprijatnog mirisa.

Potrebni sastojci:

  • 400 ml sirćeta
  • 3 kašike sode bikarbone
  • 5 litara vode

Prvo sipajte sodu bikarbonu u odvod, a onda dodajte malo po malo sirćeta. Pazite jer će zapeniti. Malo pokrijte i ostavite nekoliko minuta da deluje, a onda sipajte vodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hemikalijeodvodsmradtrik
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • S2

    Ako se smrad pojavljuje SAMO kad se vreme kvari, to nema NIKAKVE veze sa talogom u odvodu, već suvim sifonom ispod sudopere. Naime, kada je ispravna i čista, kanalizacija je PRAZAN cevovod dok kroz njega ne projuri otpadna voda i kroz njega uvek duva promaja. Sifonaža podrazumeva određenu količinu vode koja stoji u sifonu i zadržava zadah iz kanalizacije koji se uvek pomalo vraća ali se u većoj meri vrati sa promenom vazdušnog pritiska u atmosferi. Zato je dovoljno voditi računa da u sifonu UVEK ima vode koja će zadržati smrad iz kanalizacije, naročito ako u stanu pre vas niko dugo nije stanovao. Dovoljno je nasuti malo vode u svaki od njih. Svi sifoni mogu da presuše, a najčešće onaj na podu u kupatilu. Ostaci će se, pre ili kasnije, nakupiti u sifonu, moguće i začepiti ga, ali skoro nikada nisu uzrok smrada iz odvoda. Gornji savet je za slučaj začepljenja samog sifona, ali nije od pomoći ako je začepljenje dalje u cevovodu. Pozdrav, vodoinstalater sa 38 godina u struci.

    • Durex

      To, care.To baš htedoh i ja da objasnim ali si me preduhitrio.Još jedna prednost je za one što žive u privatnim kućama, a to je cev za odušak koji se lako namontira na šaht.Kod mene je to namešteno odavno, i nema nikakvih neprijatnih mirisa, taman da su ne znam kakve kiše ili atmosferski pritisak.A to sa začepljenjem jedino sajla rešava a ne sirće i soda bikarbona ili kojekakva hemija iz radnje.U najboljem slučaju pomogne i vakuum guma, ali za ozbiljnije probleme je sajla zakon.Zato treba voditi računa da do začepljenja ne dođe.