Čime perete prozore: Jeftini napitak koji imate kod kuće je najbolji za taj posao

Čišćenje prozora ponekad je prava noćna mora jer koliko god da se trudite da sve bude besprekorno, ostaju dlačice od krpe ili beličasti tragovi po staklu.

Međutim, da prozori budu zaista kristalno čisti može da vam pomogne jedan napitak koji verovatno već imate u kuhinji. Trik koji je podeljen u jednoj Fejsbuk grupi podrazumeva da za čišćenje prozora koristite crni čaj.

Ova metoda je jeftina i efikasna zbog toga što sadrži taninsku kiselinu, koja može da prodre kroz svu prljavštinu i ukloni je sa stakla.

Za razliku od drugih domaćih sredstava za čišćenje, poput sirćeta, za koje mnogi tvrde da prozore ostavlja prljavijim nego što su bili, čaj neće ostaviti nikakve mrlje na staklu.

– Ne treba vam ni sunđer ni krpa jer je s čajem najbolje čistiti novinama, a nakon što ih očistite prozore samo isperite vrućom vodom – savetuju pratioci Mrs. Hinch koji su sastavili i temeljni vodič za čišćenje prozora, korak po korak.

Počnite uklanjanjem prašine s okvira prozora usisivačem ili krpom. Isto napravite i s roletnama ili venecijanerima, a ako imate zavese pre čišćenja ih skinite i operite.

Ako na prozorima imate mreže protiv komaraca skinite ih pa prebrišite mokrom krpom ili operite sapunom i vodom i osušite.

Dok se oni suše, mekom četkom ili peškirom operite spoljnu stranu stakla i okvira.

Naprskajte crnim čajem koji ste ohladili i stavili u bocu s raspršivačem.

Papirnatim ubrusom koji ne ostavlja dlačice, krpom od mikrovlakana ili novinama prozore prebrišite od vrha do dna. Ako na njima ostanu pruge, obrišite još jednom dok staklo ne bude skroz čisto.

Zadnja dva koraka ponovite i na spoljnoj strani prozora, prenosi Mirror

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brisanjeprozoritrik
Komentari (0)
Dodaj komentar