Čišćenje posude za pečenje nikad nije bilo lakše

Bez obzira na to koliko se trudite održavati posude za pečenje, uvek na kraju ostanu mrlje, a zagorele ostatke hrane teško je skinuti.

Međutim, postoji odličan trik kako da očistite i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka.

Prvo uzmite svoj prljavi pleh za pečenje i napunite ga kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude naspite sodu bikarbonu, pogotovo na delove na kojima su ostali ostaci hrane ili zagorelosti. Zapamtite da to treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Na sodu bikarbonu zatim dodajte sloj soli – najbolji izbor je krupna morska so. Zatim u praznu bocu s raspršivačem sipajte alkoholno ili jabukovo sirće i poprskajte ga po posudi. Kada počnu da se prave mehurići, znaćete da kreće da deluje.

Na kraju uzmite vlažni sunđer ili metalnu žicu i dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vreme ribanja primetićete da se stvaraju mehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korišćenje, savetuje britanski Miror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeplehtiganj
Komentari (0)
Dodaj komentar