Čisti jastuci i to bez pranja! Tajna „kraljice čišćenja“ – nema ribanja, a ne trošite ni prašak!

Jastuci i jorgani su predmeti koji se peru svega nekoliko puta godišnje jer mašina za veš može uništiti njihovo punjenje. Od prljavštine ovi predmeti se štite navlakama, a koje je neohodno redovno čistiti.

Ali, i pored platnenih jastučnica i navlaka, na jastucima se nakupe prašina, znoj i grinje, a postoji vrlo jednostavan način da ih se rešite i to bez pranja!

Lindzi, mama i samoprozvana „kraljica čišćenja“ je podelila super trik koji uklanja prljavštinu sa ovih predmeta za tili čas!

„Pranje jastuka može biti prilično dugotrajan postupak, pa zašto da ih ne osvežite s vremena na vreme vrlo jednostavnim ‘provlačenjem’ kroz program za sušenje u mašini za veš? Na jastucima se nakupljaju mrtva koža, grinje i prašina, zbog čega vremenom mogu da postanu skoro duplo teži“, napisala je uz video koji je podela na Instagramu i koji otkriva njen tajni metod.

„Brzinski program sušenja od 20 minuta u mašini za veš osvežiće jastuk jer je toplota odličan način da se ubiju klice i bakterije. Ne zaboravite da jastuk treba da menjate svake dve godine i koristite jastučnice kako bi ih zaštitili od fleka. Ako vam jastuk više ne pruža dobru potporu i postao je ‘kvrgav’, verovatno vam je potreban novi“, napisala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

higijenajastukkraljica čišćenjamašina za sušenjeosvezenje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Patriot

    Ako jastuk postane kvrgav nije potreban novi nego ga treba otvoriti izvaditi Termobond vlakna koja su se ukvrgavila i raščešljati ih ručno, zatim ponovo napuniti jastuk. Tako se istrese sva prašina koja se vremenom nakupila…