Čisti kupatilo i kuhinju uspešnije od sirćeta i limuna, a nikada se ne biste setili da ga koristite

Idealan izbor za dezinfekciju jer nije štetan po zdravlje, a može da se nabavi u svakoj apoteci.

Ovo sredstvo se koristili milion i po puta do sada, a nije vam ni palo na pamet koliko vam može olakšati čišćenje.

Hidrogen je odličan za dezinfekciju rana, ali je koristan i za održavanju čistoće kuće.

Temeljno uništava bakterije i dezinfikuje radne površine. Troprocentni hidrogen-peroksid može da bude vaš izbor za dezinfekciju jer nije štetan po zdravlje, a može da se nabavi u svakoj apoteci.

Hidrogen je odličan za čišćenje svih radnih površina u kuhinji jer otklanja sve bakterije koje mogu nastati zbog ostataka hrane, a njime možete da perete i  sunđere i krpe. Tačnije, potopite ih ili samo poprskajte hidrogenom. On je odlično sredstvo i za dezinfekciju svih prostora gde držite hranu, koje se tokom vremena prljaju zbog ostataka hrane.

Njime povremeno možete da operete i samu mašinu za pranje sudova.

Za čistu i belu kadu i lavabo

Čišćenje kade i lavaboa je svima mučan posao. Olakšajte sebi tako što ćete napraviti pastu od sode bikarbone, hidrogen peroksida i malo tečnog sapuna. Četkom i pastom izribajte kadu i lavabo i ostavite pastu da malo odstoji. Isperite i zadivićete se kako je sve čisto i belo.

Dezinfikujte wc solju

Za ovo vam je dovoljno pola sata! Dezinfikujte wc šolju tako što ćete sipati jednu šolju hidrogen peroksida i sačekati da prođe vreme, a zatim samo povucite vodu i šolja je besprekorno čista.

Osvežite tuš zavese

Ako imate tuš zavesu u kupatilu znate kako ona može da bude mamac za bakterije i buđ. Pokušajte da joj produžite vek tako što ćete je osvežiti pranjem u mašini sa šoljom hidrogen peroksida.

Vratite belinu vešu i peškirima

Dodajte jednu šolju hidrogen peroksida u toku ciklusa pranja i izbelite veš i peškire ne koristeći toksične preparate poput klasičnih izbeljivača, a efekat će biti više nego zadovoljavajući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedomgenijalnotrik
Komentari (0)
Dodaj komentar