Čistite li ovaj predmet u kući? To bi trebalo da radite barem jednom mesečno

Klice i prašina mogu se skupljati na glatkim površinama, a manji predmeti nisu izuzetak. Ekspertkinja za čišćenje Megan Marfi podelila je svoje savete i trikove kako se rešiti mikroba na svakodnevnim predmetima. Izdvojila je jedan predmet koji većina ljudi zaboravi da očisti, a većina s tim predmetom rukuje svaki dan. Štaviše, mnogi ga koriste i dok jedu, što znači da može zaista biti prekriven baterijama, piše The Sun.

– Velika je verovatnoća da vrlo retko, ili čak nikada, ne čistite daljinski upravljač. Ali, potrebno je čistiti barem jednom mesečno, naročito ako je neki član porodice bolestan, kako bi se izbeglo širenje klica – rekla je Marfi.

Za čišćenje svakog kutka i pukotine na daljinskom upravljaču, Megan preporučuje korišćenje pamučne krpe, alkohola, štapića za uši, krpe koja ne ostavlja dlačice, i čačkalice. Započnite s uklanjanjem baterija iz uređaja. Zatim umočite krpu u alkohol da obrišete površinu daljinskog upravljača. Kako biste bili sigurni da je svaka pukotina čista, namočite vatu u alkohol i nežno očistite oko svakog dugmeta. Ako se prljavština zadržava pored dugmića, upotrebite čačkalicu da izvučete prljavštinu za maksimalnu čistoću. Nakon što daljinski upravljač bude izgledao, i činio se čistim, vratite baterije natrag u uređaj.

Poslednji i najvažniji savet koji ekspertkinja preporučuje je čuvanje daljinskog u kutiji. Držanje manjih, tehničkih predmeta u zatvorenom prostoru, osiguraće maksimalnu zaštitu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedaljinski
Komentari (0)
Dodaj komentar