‘Čudo’ od 70 dinara je sve što vam je potrebno za savršeno čist dom

Koliko sredstava za čišćenje imate kod kuće? Verovatno barem nekoliko. Svako od njih košta minimalno 200 dinara, ali šta ako bismo vam otkrili da sve njih možete zameniti zdravijom i puno efikasnijom tečnošću – alkoholnim sirćetom!

Da, dobro ste pročitali. Alkoholno sirće u prodavnicama košta između 70 i 100 dinara, a s njim ćete postići čuda u domaćinstvu!

U nastavku proverite za šta ga sve možete koristiti u svom domu:

Skidanje mrlja od znoja

Alkoholno sirće idealan je saveznik u borbi protiv žutih mrlja od znoja ispod pazuha. Potopite majicu u toploj vodi pomešanoj s sirćetom na pola sata, a zatim je stavite na pranje u veš mašinu. Vaša odeća biće mekanija i potpuno čista.

Zaboravite na omekšivač za veš

Još jedan izvrstan trik za mekanu odeću i rublje je alkoholni sirće umesto omekšivača. Koliko vam se puta samo dogodilo da su peškiri od pranja postali kruti? U posudicu namenjenu za omekšivač sipajte alkoholno sirće i vratite mekoću i svežinu rublju.

Kristalno čisti prozori

Umesto da ih prskate hemikalijama, prozore operite alkoholnim sirćetom.

Zbogom kamencu

Tvrdokorni kamenac teško je skinuti čak i s najskupljim preparatom za njegovo uklanjanje. O ribanju i bolu u rukama dok ga trljate, nećemo ni govoriti. Alkoholnim sirćetom natopite područje prekriveno kamencom i pustite barem pola sata da stoji. Kasnije jednostavno četkicom ili krpom prebrišite i recite kamencu zbogom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domkamenacsirćeveš
Komentari (0)
Dodaj komentar