Čudotvorna biljka: Zapalite jedan lovorov list pred spavanje, nećete verovati šta će se dogoditi

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta je koristiti ga samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da je to veoma moćna biljka koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti organizam, rešava respiratorne probleme i tako dalje.

Evo nekoliko načina na koje možete da ga koristite za zdravlje:

Pomaže kod anksioznosti i umora

Deluje smirujuće na telo i um. Sve što treba da uradite je da zapalite nekoliko listova u prostoru u kome boravite i udahnete dim. Ali nemojte to raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Izbacuje šlajm iz pluća

Lovorov list je respiratorni stimulans i može pomoći u izbacivanju šlajma iz pluća. Najbolji način je da sveže ili suvo lišće stavite u toplu vodu i udahnete paru. Pomaže i trljanje lovorovog ulja na grudi. Leči alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa

Istraživanja su pokazala da konzumiranje 3 grama lovorovog lista dnevno smanjuje nivo glukoze kod ljudi sa dijabetesom tipa 2.

Dobar je za varenje

Ubacite ga u hranu ili masirajte stomak lovorovim uljem posle obroka, to će pomoći u bržoj preradi hrane u stomaku. Za pravilno funkcionisanje srca – organsko jedinjenje koje se nalazi u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže u uklanjanju lošeg holesterola iz organizma.

Leči upalu zglobova

Masirajte bolno mesto lovorovim uljem i povećajte količinu lovorovog lista koje dodajete u hranu. Kod urinarnih infekcija – pomešajte lovor u prahu sa mlekom i popijte. To je stari recept za rešavanje ovih problema, piše RemedyDaily.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lovorov listzdravljezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar